Foto: ASV plosās «polārais virpulis»; ir bojāgājušie (95)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

ASV un vietumis arī Kanādu sasniedzis spēcīgākais sals pēdējo 20 gadu laikā, vēsta ārvalstu mediji. Speciālisti brīdinājuši, ka laika apstākļi ir cilvēka dzīvībai bīstami.

Jaunākā informācija liecina, ka spēcīgais sals, ko ASV meteorologi nodēvējuši par «polāro virpuli», bet atsevišķi mediji par «arktisko cūku», skāris ziemeļaustrumu štatus, un turpina virzīties uz rietumu štatiem.

Tiek ziņots, ka gaisa temperatūra daudzviet nokritusies zem -20 grādu atzīmes, strauji tuvojoties -30 atzīmei, bet visnotaļ spēcīgajā vējā dēļ cilvēki dažviet var izjust pat -50 grādus spēcīgu aukstumu.

Pirmdien un otrdien daudzviet slēgtas dažādas sabiedriskās iestādes, skolas un slimnīcas. Vairākos štatos slēgtas lidostas un apturēta pat vilcienu satiksme.

Jaunākās ziņas no ASV liecina, ka bezpajumtnieku patversmes daudzviet ir pārpildītas, bet spēcīgajā aukstumā dzīvību zaudējuši vismaz četri cilvēki.

Sinoptiķi gan prognozē, otrdien daudzviet sals pakāpeniski mazināsies.

Komentāri (95)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu