Pikantu riekstu uzkoda (18)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.amam.lv

Laba pasākuma atslēga ir laba mūzika un uzkodas, šeit būs viena vareni laba uzkoda gaidāmajos svētkos ar draugiem vai radiņiem. Tā labi derēs gan pie siera plates, gan vienkārši čipsu vietā. Šie riekstiņi labi noderēs ja gribēsiet pārsteigt kādu ar mājās gatavo garšīgu dāvaniņu. Tā pat kā ar riekstu veidiem var variēt, tā arī ar garšvielām var eksperimentēt un likt tieši tādas, kas vislabāk garšo.

Sastāvdaļas

  1. Olas baltums 1 gab.
  2. Riekstu mix 500g (Indijas rieksti, Brazīlijas rieksti, valrieksti, zemesrieksti)
  3. Jūras sāls 2 tējk.
  4. Čili pulveris 2 tējk.
  5. Malti smaržīgie pipari
  6. Ķimenes 1 tējk.

Pagatavošana

  1. Uzkarsē krāsni 140° C grādus karstu. Ieklāj cepamajā paplātē cepamo papīru.
  2. Piestiņā smalki saberž ķimenes un smaržīgos piparus.
  3. Atdala olas baltumu no dzeltenuma. Saputo olas baltumu. Iejauc garšvielas (jūras sāli, pūdercukuru, čili pulveri un smaržīgos piparus.)
  4. Gatavai masai pievieno riekstus un kārtīgi visu sajauc.
  5. Gatavos riekstiņus klāj vienmērīgi uz lielas cepampannas plānā kārtā. Ja maniet ka tā nesanāk, cepiet uz divām cepampannām. Cep 35 min. Izvelkot no krāsns, ļauj riekstiem atdzist.
Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu