Jau nākamnedēļ LU tiešsaistē bez maksas sāks piedāvāt izcilus lekciju kursus (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Iniciatīvas LU Open Minded ietvaros bakalaura līmeņa izglītība latviešu valodā tiešsaistē Latvijā tiks piedāvāta pirmo reizi, tādējādi iezīmējot būtisku pavērsienu mācību procesa organizācijā. Pāris nedēļu laikā LU Open Minded kursiem tiešsaistē pieteikušies jau vairāk nekā 700 studētgribētāji, informēja Latvijas Universitātes Preses centrs.

Sākot ar 2014. gada 13.janvāri LU Open Minded elektroniski piedāvās trīs lekciju kursus. LU Sociālo zinātņu fakultātes Politikas zinātnes nodaļas docents Ivars Ijabs lasīs lekciju kursu «Nācijas un nacionālisms: tapšana, izpausmes, perspektīvas», apskatot nacionālisma veidošanās nosacījumus Eiropas un Latvijas kontekstos. Astronoms Ilgonis Vilks lasīs kursu «Visuma noslēpumus šķetinot», savukārt Humanitāro zinātņu fakultātes pētnieks, Ķīnas kultūras speciālists Kaspars Eihmanis kursā «Budisms Rietumu lielpilsētu iemītniekiem» apskatīs budisma tradīcijas filozofiskos, garīgos un reliģiskos aspektus Austrumu un Rietumu kultūrās.

Katrā kursā būs 12 lekcijas, kuras tiks lasītas vienu reizi nedēļā trīs mēnešu garumā. Lekciju video un papildu mācību materiāli būs pieejami vietnē www.openminded.lv bez maksas, par brīvprātīgiem ziedojumiem. Apmeklējot lekciju kursus klātienē par maksu, interesentiem būs iespēja izmantot papildu privilēģijas - piedalīties īpaši organizētās diskusijās ar lektoriem, kā arī kārtot pārbaudes darbu lekciju kursa beigās, par kursa apmeklējumu saņemot rakstisku apliecinājumu. LU Open Minded autori uzsver, ka klātienes lekcijas ir izcila iespēja ik nedēļu trīs mēnešu garumā satikties un diskutēt ar labākajiem Latvijas lektoriem. Ieejas kartes uz klātienes lekcijām pieejamas vietnē www.bezrindas.lv

Iniciatīvas LU Open Minded misija ir bakalaura līmeņa zināšanas, kas tradicionāli bijušas pieejamas tikai universitātēs, bez maksas padarīt pieejamas elektroniski. Īpaši nozīmīgi tas ir ņemot vērā pasaules izglītības tendences, kad arvien vairāk vadošu augstskolu publisko savus mācību materiālus tiešsaistē, tādējādi pašos pamatos mainot zināšanu nodošanas principus un mācīšanās iespējas. Kursi «Nacionālisms», «Budisms lielpilsētu iedzīvotājiem» un «Visuma noslēpumus šķetinot» ir pirmais solis Latvijā bakalaura līmeņa izglītības piedāvāšanā digitāli - plānots, ka elektroniski piedāvāto kursu skaits nākotnē būtiski pieaugs.

Iniciatīvas mājas lapa: www.openminded.lv

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu