2013.gadā sērijveida dzīvokļu cenas pieaugušas par 3% (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

2013.gada decembrī Rīgas mikrorajonos sērijveida dzīvokļu cenas palielinājušās par 0.3%. Vidējā sērijveida dzīvokļu cena decembrī pieaugusi līdz 613 EUR/m². Kopumā 2013.gada laikā sērijveida dzīvokļu cenas pieaugušas par 3%. Cenas ir tādā pašā līmenī kā 2010.gada beigās, norāda «Arco Real Estate» vērtēšanas nodaļas vadītājs Māris Laukalējs, uzverot, ka pēdējo trīs gadu laikā ir notikušas vien cenu svārstības, portālu «Apollo» informēja Kristiāna Kārkliņa, «Arco Real Estate».

Līdzīgi kā citus gadus decembra mēnesī aktivitāte dzīvokļu tirgū ir samazinājusies saistībā ar gada nogalē esošajiem svētkiem. Kopējais dzīvokļu piedāvājums samazinājies par 16.6%. Laukalējs piebilst, ka vērojams arī neliels sērijveida dzīvokļu cenu pieaugums decembrī - cenas minimāli palielinājušās gandrīz visos lielākajos Rīgas mikrorajonos. Vienīgi Ķengaragā nav konstatētas cenu izmaiņas, savukārt Bolderājā turpinās cenu lejupslīde, un cenas samazinājušās vēl par 0.7%.

«Arco Real Estate» speciālists vērtē, ka 2013.gada decembrī novērotās sērijveida dzīvokļu cenas vidēji ir par 62.2 % zemākas nekā 2007.gada 1.jūlijā, kad vidējā neremontēta sērijveida dzīvokļu cena bija sasniegusi visu laiku augstāko atzīmi - 1620 EUR/m².

Kā redzams «Arco Real Estate» sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā, 2013.gada decembrī vidējā viena kvadrātmetra vērtība dzīvokļiem, vērtējot tos pēc istabu skaita, pieaugusi: vienistabas dzīvokļiem par 0.3%, divistabu - par 0.3%, trīsistabu - par 0.2%, bet četristabu dzīvokļiem - par 0.4%.

Apkopojot piedāvājumu skaitu, var secināt, ka vislielākais piedāvājumu skaits mikrorajonos decembrī bija Purvciemā, Ķengaragā, Imantā un Ziepniekkalnā. Savukārt vismazākais piedāvājumu skaits bija Bolderājā un Vecmīlgrāvī. Decembrī piedāvājumu skaits samazinājies visos lielākajos Rīgas mikrorajonos. Izteiktākais piedāvājuma kritums vērojams Bolderājā, kur piedāvājums samazinājās par 21.8%, norāda Laukalējs.

Augstākās sērijveida dzīvokļu cenas 2013.gada decembrī bija Teikā, kur 1m² vidējā cena turpināja pieaugt un sasniedza 787 EUR. Savukārt viszemākā vidējā 1m² cena bija Bolderājā - tā decembrī noslīdējusi līdz 450 EUR.

«Arco Real Estate» apkopotie dati liecina, ka 2013.gada decembrī visdārgākie dzīvokļi saglabājās 119.sērijas un 104.sērijas mājās, kur cenas divistabu svārstījās no 33 līdz 41 tūkstošiem EUR atkarībā no atrašanās vietas. Savukārt vislētākās bijušas lietuviešu projekta mājas, kur cenas divistabu dzīvokļiem svārstījās no 21 līdz 30 tūkstošiem EUR, un Hruščova laika mājas, kur cenas divistabu istabu dzīvokļiem svārstījās no 18 līdz 301 tūkstošiem EUR atkarībā no mikrorajona.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu