Daudzsološais ansamblis «Stūrī zēvele» sniegs koncertu radošajā telpā «Ideju bode» (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 18. janvārī pulksten 19:00 radošajā telpā «Ideju bode», Teodora Breikša ielā 41, Liepājā notiks koncerts, ko sniegs patiesi sirsnīgi noskaņoti un muzikāli cilvēki, kas apvienojušies zem nosaukuma «Stūrī zēvele». Viņu uzstāšanos varētu dēvēt par naturālo romantiku, kad šķiet netālu ir meža feja, švirkst žubītes, mīlestību var ieelpot un laimes sajūta sprakšķ kā pumpuri, kas šķiļas.

Ansambli «Stūrī zēvele» ir izveidojuši jaunieši, kas pazīstami kopš agras bērnības, uzauguši kopā Kuldīgā, mācījušies vienā skolā, pavadījuši laiku nekomerciālās kultūras attīstības centrā «Zabadaks», kuru arī varētu dēvēt par ansambļa darbības sākumposmu. «Stūr zēvele» spēlē un rada dziesmas kopš 2006. gada.

«Kaut arī esam ieturējuši vairākas diezgan lielas pauzes, sastāva maiņas, joprojām saglabājam šīs grupas eksistenci, kā arī pilnveidojam tās skanējumu un repertuāru. Romantiskā noskaņa dziesmās, iespējams, ir radusies no vides, kurā esam pavadījuši savu bērnību un pusaudžu gadus. Mazpilsētas šarms, daba, ģimenes sajūta, tas viss ir atstājis lielu iespaidu uz mums un arī kompozīcijām. Pamatā visas dziesmas ir radušās mājas apstākļos. Melodijas, dziesmu uzbūve un vīzija, kā tas viss varētu izklausīties, ir manā pārziņā, tekstus visbiežāk piedāvā vokāliste Kate. Tekstos jūtama liela ietekme no tādiem pašmāju dzejniekiem kā K. Elsbergs, O. Vācietis, F. Bārda u.c.» – atzīst grupas dalībnieks Klāvs Lauls.

Lūdzot raksturot, cik tālu sniedzas «Stūrī zēvele» auditorija, Klāvs stāsta, ka «nekad nav bijis pašmērķis ar savām dziesmām nokļūt Latvijas populārās mūzikas atpazīstamības fokusā, pieturamies pie tā, lai tas, ko mēs radām, patīk mums pašiem. Ja tas uzrunā vēl kādu, mēs tikai par to priecājamies un esam pagodināti. Pirms gada bijām izbraukuši nelielā Skandināvijas tūrē projekta «Baltic waves» ietvaros, sniedzām koncertus Igaunijā, Somijā, Zviedrijā un Dānijā, tā kā esam ar savu vārdu iepazīstinājuši cilvēkus arī ārpus Latvijas robežām».

Ikdienā grupa mēģina nelielā telpā Āgenskalnā, kur savus radošos procesus arī veic grupa «Baložu pilni pagalmi». Līdz šim «Stūrī zēvele» izdevusi nelielus dziesmu apkopjumus, kas ir ierakstīti guļamistabā ar diviem mikrofoniem. Šos ierakstus mūziķi paši neuztverot īpaši nopietni, vienkārši nav vēlējušies aizmirst šīs dziesmas, tādēļ tās iemūžinājuši. Bet ar prieku Klāvs saka, ka jau 2014. gada sākumā dienasgaismu ieraudzīs «Stūrī zēvele» pirmais studijas albums «Labrīt!». Tajā iekļautas 11 kompozīcijas, kuras, vinuprāt, ir izturējušas laika pārbaudi un ir gatavas beidzot nonākt pie klausītājiem.

  • Koncerta sākums radošajā telpā «Ideju bode» pulksten 19:00. Ieejas maksa: 3 eiro. Adrese: Teodora Breikša iela 41, Liepāja.
Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu