Jakovičs: «VEF Rīga» - nākotnes komanda ar lielu potenciālu (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mikus Kļaviņš/VEF Rīga

Viens no pērnās vasaras Latvijas U-20 basketbola izlases līderiem Ingus Jakovičs ir ļoti gandarīts par pievienošanos valsts čempionvienībai «VEF Rīga», uzsverot, ka šis viņam ir milzu pakāpiens augšup pa karjeras kāpnēm.

Pašlaik 20 gadus vecais saspēles vadītājs uz «VEF Rīga» pārgāja janvāra pašā sākumā no «Liepāja»/«Triobet» komandas, noslēdzot līgumu uz trim gadiem.

«Atmosfēra komandā ir ļoti laba, pirmie iespaidi ir tie paši labākie. Tiku pieņemts ļoti labi, un jau pirmajā dienā šķita, ka klubā atrodos kādas divas nedēļas. Šajā ziņā viss ir izcili,» par pievienošanos rīdziniekiem sarunā ar aģentūru LETA pārdomās dalījās Jakovičs. «Vēl pirms mēneša man nebija ne mazākās nojausmas, ko šosezon mainīšu klubu, tomēr divas nedēļas vēlāk bija jau diezgan skaidrs, ka pārcelšos uz «VEF Rīga». Šis noteikti man ir milzīgs pakāpiens augšup pa karjeras kāpnēm.»

«Komandā ar vairākiem spēlētājiem, kuri vēl tikai tuvojas saviem brieduma gadiem, ir noslēgti ilgtermiņa līgumi, tāpēc droši varu teikt, ka «VEF Rīga» ir nākotnes komanda ar lielu potenciālu,» savu jauno klubu raksturoja latvietis.

Jakovičs komandas rindās debitēja pagājušajā svētdienā VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) regulārā čempionāta spēlē Rīgā pret Maskavas CSKA klubu no Krievijas, kad sīvā cīņā tika piedzīvots zaudējums.

«Cīnījāmies no visas sirds. Zinājām, ka uzvara ir mums pa spēkam, jo CSKA nebija savā labākajā formā. Cīnījāmies līdz galam, tomēr beigās mazliet pietrūka,» cīņas gaitu raksturoja Jakovičs. «Tehniski un idejiski laukumā izpildījām visu, ko bijām plānojuši, tomēr cīņas beigās pieļāvām muļķīgas kļūdas aizsardzībā, ļaujot CSKA tikt pie vairākiem brīviem tālmetieniem. Brīžiem haotiskas bija abas komandas, taču tāds ir šis janvāra laiks pēc Ziemassvētku perioda, kad katrs ieguvis kaut nelielu iespēju atpūsties.»

Jakovičs aizvadītajā vasarā bija viens no līderiem Latvijas U-20 izlasē, kas Eiropas čempionātā izcīnīja sudraba medaļas. Desmit spēlēs Latvijas U-20 komandas labā Ingus vidēji mačā guva 13,6 punktus un veica 3,5 rezultatīvas piespēles.

«VEF Rīga» sastāvā spēlē vēl viens Latvijas U-20 izlases līderis Jānis Bērziņš, tomēr viņam smagas ceļgala traumas dēļ šī sezona ir beigusies.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu