Filma par Grieķijas sabiedriskās televīzijas slēgšanu – televīzijas pirmizrāde (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Laikā, kad Grieķija uzsāks prezidentūru Eiropas Savienībā un sabiedrisko mediju loma kļūst arvien aktuālāka diskusijas tēma gan Latvijā, gan citviet Eiropā, Latvijas Televīzija piedāvā dokumentālās filmas «Zudušais demokrātijas signāls» televīzijas pirmizrādi LTV1 otrdien, 14. janvārī, pulksten 22.00.

Aizbildinoties ar ekonomisko krīzi, 2013. gada 11. jūnijā Grieķijas valdība negaidot paziņoja par sabiedriskās raidorganizācijas ERT slēgšanu. Jau tajā pašā vakarā pēc 75 gadu darba tika apturēta tās programma televīzijas un radio frekvencēs, atstājot pārsteigtos skatītājus melna televīzijas ekrāna priekšā. Tomēr darbinieki nedomāja padoties bez cīņas, televīzijas ēkas nācās atbrīvot ar policijas palīdzību.

Dokumentālā filma «Zudušais demokrātijas signāls» (Lost Signal of Democracy, 2013) parāda notikumus no paša epicentra, atklāj to saistību ar politiskajiem un ekonomiskajiem procesiem valstī, analizē, kā tika īstenota Grieķijas valdības kontrole pār medijiem. Bet jo vairāk – tā uzdod neērtus jautājumus par Eiropas sabiedrisko raidorganizāciju neskaidro lomu un nākotni, jo īpaši krīzes skartajās valstīs.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu