Šveices Biznesa skolas vadošie pasniedzēji lasīs lekcijas Rīgā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Banku augstskolas (BA) bakalaura dubultdiplomu studiju programmā «Finanses» studējošajiem šonedēļ ir lieliska iespēja piedalīties Šveices Biznesa skolas (SBS Swiss Business School) vadošās pētnieces Kasandras Budlongas vadītajās lekcijās «Lietiškā saskarsme un personības psiholoģija». Viņa ir jau sestā vieslektore, kas ieradusies Banku augstskolā Latvijas un Šveices sadarbības programmas finansētās grantu shēmas «Šveices pētnieku aktivitātes Latvijā» apakšprojektu ietvaros.

Projekta mērķis ir piesaistīt ārzemju pasniedzējus un pētniekus bakalaura studiju programmai «Finanses» un maģistra studiju programmai «Starptautiskās finanses un banku darbība», pilnveidojot studiju programmas un veicinot pieredzes apmaiņu starp Latvijas un Šveices pētniekiem. No 2013.gada oktobra līdz šā gada maijam Banku augstskola kopumā īsteno 13 apakšprojektus. To laikā augstskolā ar lekcijām uzstāsies trīspadsmit Šveices Biznesa skolas vadošie pētnieki. Projekta ietvaros Šveices Biznesa skolas pasniedzēju lekciju tēmas ir saskaņotas ar studiju programmā «Finanses» apgūstamo saturu. Piecu vieslektoru vizītes jau veiksmīgi noritējušas 2013.gada oktobrī, novembrī un decembrī: Karla Olsena lekcijas «Mārketings» un «Organizācijas vadīšana», Heinriha Furera lekcijas «Komunikācijas prasmes biznesā», Berta Wolfa lekcijas «Jaunu uzņēmumu dibināšana», Thierry Kīfera lekcijas «Projektu vadīšana» un Karla-Gustava Malmstroma lekcijas «Starptautiska finanšu vadība».

Līdz pavasara beigām ārvalstu pasniedzēju vadībā BA studentiem būs iespēja papildināt zināšanas un praksi projektu un organizācijas vadīšanā, mārketingā, makroekonomikā un mikroekonomikā. Savukārt šīs nedēļas lekciju tēma ir «Lietiškā saskarsme un personības psiholoģija».

«Ļoti priecājos par šo lielisko iespēju strādāt ar Banku augstskolas studentiem! Starpkultūru apmaiņa izglītības jomā vienmēr ir vērtīga un mācīšanās starptautiskā vidē kļūst arvien populārāka,» uzsver Kasandra Budlonga, kurai ir liela pieredze darbā ar citu valstu studentiem. Pasniedzēja stāsta, ka mācību procesā izmanto dažādas metodes – lekcijas, filmas, lomu spēles, darbu grupās, prezentēšanu, analīzi. «Tā kā lekcijas notiek katru dienu 6 stundas, ir jādomā par apmācības procesa dažādošanu, lai noturētu studentu enerģijas un uzmanības līmeni un studenti aktīvi iesaistītos mācību procesā,» saka pasniedzēja, uzsverot, ka projekta ieguvumi pavisam noteikti ir abpusēji - arī ārvalstu pasniedzēji daudz ko iegūst un mācās no jaunās pieredzes.

Bakalaura studiju programma «Finanses» Banku augstskolā tiek piedāvāta gan latviešu, gan angļu valodā. Starptautiskās studiju programmas «Finanses» direktore Tatjana Mavrenko ir gandarīta, ka, pateicoties projekta finansējumam, augstskolai ir iespējas paplašināt starptautisko pasniedzēju piesaisti, ļaujot studentiem iegūtās zināšanas un prasmes pielietot starptautiskajā biznesa un finanšu vidē. Tas ir liels ieguvums gan studējošajiem, gan augstskolas pasniedzējiem, jo sadarbības augstskolas kolēģi ne tikai lasa lekcijas, bet arī piedalās starptautiskās bakalaura programmas «Finanses» pilnveidē un attīstībā. Tāpat pozitīvi vērtējama prakse ārvalsts pasniedzējiem kļūt par bakalaura un maģistra darbu vadītājiem.

«Studējot Banku augstskolas un Šveices Biznesa skolas kopīgi realizētajā dubultdiploma studiju programmā «Finanses», studentiem tiek nodrošināta mācību literatūra angļu valodā, viņiem ir iespēja mācīties internacionālā vidē - kopā ar citu valstu jauniešiem. Aptuveni 40% lekciju šobrīd pasniedz ārvalstu lektori, un mūsu mērķis ir šo īpatsvaru palielināt līdz 60%,» stāsta T.Mavrenko.

Banku augstskola un Šveices Biznesa skola kopīgi realizē divas studiju programmas - bakalaura studiju programmu «Finanses» un maģistra studiju programmu «Starptautiskās finanses un banku darbība». Maģistra programmas ietvaros Banku augstskolā ik gadu tradicionāli tiek organizēta Šveices finanšu nedēļa, kad norit atklātās lekcijas, semināri un diskusijas, kurās aicināts piedalīties ikviens interesents – gan studenti, gan mācībspēki, paplašinot klausītāju zināšanas starptautiskā griezumā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu