Atbrīvoti divi Sīrijā nolaupītie zviedru žurnālisti (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Atbrīvoti divi zviedru žurnālisti, kuri novembrī pazuda pilsoņkara plosītajā Sīrijā, trešdien paziņojis Zviedrijas vēstnieks Sīrijā un Libānā.

Diplomātiskie avoti vēsta, ka viens no žurnālistiem atbrīvots sestdien. Savukārt Starptautiskā Sarkanā Krusta komiteja (ICRC) ziņoja, ka šodien pārvedusi otru žurnālistu no Libānas pierobežas pilsētas Arsalas uz ICRC biroju Beirūtā.

Žurnālists tika nodots Zviedrijas vēstnieka rokās.

Abi žurnālisti tika izsludināti par pazudušiem 25.novembrī, kad Zviedrijas Ārlietu ministrija paziņoja, ka abi vīrieši acīmredzot nolaupīti.

Tolaik ministrija informēja, ka žurnālisti pazuduši, dodoties prom no Sīrijas.

Zviedrijas mediji identificēja viņus kā Niklasu Hammarstremu un Magnusu Falkēdu.

Kopš konflikta sākuma 2011.gada martā Sīrijā pazuduši desmitiem žurnālistu, kuru nolaupīšanā tiek turēti aizdomās gan Sīrijas prezidenta Bašara al Asada spēki, gan nemiernieki.

Starptautiskā preses un vārda brīvības organizācija «Reportieri bez robežām» («Reporters sans frontieres» - RSF) lēš, ka Sīrijā kopš kara sākuma nogalināti vismaz 25 žurnālisti.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu