«Ventspils» basketbolisti pārliecinoši uzvar Valmierā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: bkventspils.lv

«Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlē trešdien valsts vicečempioni «Ventspils» izbraukumā pārliecinoši ar 84:59 (25:12, 23:16, 18:16, 18:15) pārspēja pērnās sezonas bronzas medaļu ieguvējus «Valmieru».

Laukuma saimnieki šajā spēlē piedzīvoja bezierunu zaudējumu, jau pirmajā puslaikā nokļūstot iedzinējos ar 20 punktiem. «Ventspils» komanda bija pārāka katrā no ceturtdaļām, turklāt otrā puslaika laikā mājiniekiem ļāva gūt tikai 31 punktu.

«Ventspils» vienības labā 24 punktus guva Jānis Timma, bet 16 punktus iekrāja amerikānis Lorenco Viljamss. Ronalds Zaķis tikmēr tika pie desmit punktiem un 11 atlēkušajām bumbām, bet «Valmieras» labā 12 punktus guva Kristaps Dārgais.

Abu komandu pirmā apļa mačā «Ventspils» savā laukumā tika pie uzvaras ar 78:57. Ja LBL turnīrā ventspilnieki zaudējuši vien «VEF Rīga» basketbolistiem, savā iepriekšējā mačā, kas svētdien notika Baltijas Basketbola līgas (BBL) ietvaros, Latvijas vicečempioni ar 57:75 izbraukumā piekāpās Ķēdaiņu «Ņevežis» komandai no Lietuvas. Tikmēr «Valmiera» pēdējās deviņās LBL spēlēs izcīnījusi septiņas uzvaras.

Citā trešdienas spēlē pie panākuma tika arī «Jēkabpils», kas izbraukumā ar 83:68 (16:13, 20:20, 24:22, 23:13) pārspēja biznesa augstskolas «Turība» komandu. Šis panākums jēkabpiliešiem ļāvis panākt «Valmieru» cīņā par trešo vietu kopvērtējuma tabulā.

Sešas minūtes pirms cīņas beigām «Jēkabpils» atradās vadībā ar sešiem punktiem, bet tad veica 9:0 izrāvienu un ielika pamatus panākumam.

Ar teicamu rezultativitāti viesu rindās izcēlās amerikānis Kemerons Randerss, kurš guva 37 punktus, bet pie 15 punktiem tika viņa tautietis Trojs Bārnīss. Tikmēr «Turības» komandas rezultatīvākais spēlētājs ar 23 punktiem bija Mikus Sokolovs.

Šī abām komandām bija jau trešā savstarpējā spēle šosezon. Ja novembra sākumā ambiciozā «Jēkabpils» komanda tika pie uzvaras ar 72:53, pašās pērnā gada beigās tā Mārupē negaidīti zaudēja ar 78:80. Kopā pēdējās piecās LBL spēlēs «Jēkabpils» cietusi trīs neveiksmes, bet «Turība» pēdējos astoņos mačos izcīnījusi piecus panākumus.

Citviet trešdien Kurzemes vienību duelī «Saldus» savā laukumā negaidīti ar spēja uzvarēt «Liepāja»/«Triobet» basketbolistus.

Pirmajā puslaikā «Saldus» komanda spēja izkarot 20 punktu pārsvaru, kuru viesi trešās ceturtdaļas gaitā samazināja vairāk kā par pusi. Divas minūtes pirms cīņas beigām mājinieki atradās vadībā ar vairs tikai diviem punktiem, bet minūti vēlāk «Saldus» pārsvars bija vairs tikai viena punkta izteiksmē. Turpinājumā gan «Saldus» īsā laikā guva piecus punktus pēc kārtas, apturot viesu ofensīvu un nosargājot uzvaru.

Lietuviešu leģionārs Mindaugs Stašis uzvarētāju labā guva 26 punktus un iekrāja 11 atlēkušās bumbas, bet 13 punktus guva viņa tautietis Raimunds Danīss. Tikmēr Liepājas kluba rezultatīvākais spēlētājs ar 12 punktiem bija Kristaps Miglinieks.

Abu komandu pirmajā mačā šosezon liepājnieki tika pie uzvaras savā laukumā ar 95:74. Šajā sezonā liepājnieki LBL sacensībās cīnās sekmīgi un izcīnījuši par trim uzvarām vairāk nekā augstākās līgas debitante no Saldus.

Čempionāta kopvērtējuma līdere ar piecām uzvarām visās piecās līdz šim aizvadītajās spēlēs ir «VEF Rīga», bet otrā ar 11 uzvarām 12 spēlēs ir «Ventspils» komanda, kurai ar 13 panākumiem 18 mačos seko «Valmiera» un «Jēkabpils». Piektā ar 11 panākumiem 18 cīņās ir «Liepāja»/«Triobet».

Sestajā vietā atrodas «Jūrmala»/«Fēnikss» vienība, kurai 17 mačos ir deviņas uzvaras, astoņi panākumi 18 spēlēs ir «Barons kvartāls» komandai, bet ar astoņiem panākumiem 19 cīņās astotajā vietā seko «Saldus» komanda. Biznesa augstskola «Turība» ar sešām uzvarām 18 spēlēs ieņem devīto vietu, bet ar tādu pašu bilanci tai seko «Jelgavas» basketbolisti. Aiz viņiem ar četrām uzvarām 18 mačos atrodas «Latvijas Universitātes» (LU) komanda.

Tikmēr «LMT Basketbola akadēmija» jeb Latvijas U-18 izlases bāzes komanda cietusi neveiksmi visās deviņās līdz šim aizvadītajās spēlēs, kas dod pēdējo, 12. vietu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu