Vecvagars: Varēju «norakt» komandu, bet viss beidzās labi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe

Latviešu basketbolists Kaspars Vecvagars pagājušajā vasarā notikušajā Eiropas čempionātā U-20 vecuma grupā, spēlējot ar lauztu pirkstu, varēja iegāzt visu komandu, tomēr šoreiz viss beidzās labi, sarunā ar aģentūru LETA atcerējās spēlētājs.

Kā zināms, Latvijas U-20 izlase Eiropas meistarsacīkstēs izcīnīja sudraba godalgas, bet Vecvagars gada beigās tika novērtēts gan Latvijas Basketbola savienības (LBS) gada balvu pasniegšanas ceremonijā, gan pasākumā «Gada balva sportā». Basketbolistu pasākumā Vecvagars kļuva par gada piemēru, bet «Gada balvā sportā» viņš saņēma apbalvojumu «Par cīņas gribu».

«Incidents notika otrā posma pirmajā spēlē. Uzreiz bija skaidrs, ka nekā laba nav,» jūlija notikumus atcerējās sportists. «Rentgenā tika konstatēts lūzums, un bija skaidrs, ka čempionāts beidzies. Īpaši sāpīgi tas bija tāpēc, ka sacensībām gatavojos kā nekad - trenējos jau divus mēnešus pirms treniņnometnes sākuma. Lielākais rūgtums bija par to, ka esmu ieguldījis tādu darbu un viss pazustu vienā epizodē

«Tomēr ar dakteru palīdzību un sajūtu, ka kaut kā vēl varu palīdzēt komandai, saņēmos, sapotēju pretsāpju zāles, apsēju traumētos pirkstus un centos spēlēt. Varēja gadīties, ka man nekas ceturtdaļfinālā nesanāk un noroku visu komandu, bet šoreiz viss beidzās labi,» stāstīja Vecvagars.

Basketbolists uzsvēra, ka tieši šīs izlases panākums nebija negaidīts un nepelnīts.

«Arī U-16 un U-18 vecuma grupās bijām ļoti laba komanda. U-16 grupā tikai neveiksmes un pašu vainas dēļ netikām ceturtdaļfinālā. Uzskatu, ka jau toreiz bijām gatavi cīnīties par augstām vietām,» stāstīja Vecvagars. «Vēl divus gadus vēlāk es spēlēju pasaules čempionātā ar U-19 izlasi, tāpēc U-18 komandai nevarēju palīdzēt.»

Kā zināms, Eiropas U-20 čempionāta ceturtdaļfinālā, aizvadot pirmo maču pēc traumas apārstēšanas, Vecvagars 31 minūtes laikā guva 25 punktus, izcīnīja piecas atlēkušās bumbas un izprovocēja piecus noteikumu pārkāpumus, bet Latvija ar 78:73 pārspēja Melnkalni. Pusfinālā viņš 34 minūtēs guva astoņus punktus, izcīnīja piecas bumbas zem groziem un izprovocēja septiņus pārkāpumus, bet latvieši ar 64:63 uzveica Spāniju.

Pēc tam sekojošajā finālā Latvija ar 60:67 pilnu tribīņu priekšā Tallinā piekāpās Itālijai, bet tāpat tika sasniegts viens no lielākajiem panākumiem Latvijas jauno laiku basketbola vēsturē.

Šosezon Vecvagars nostiprinājies Lietuvas spēcīgākās komandas Kauņas «Žalgiris» sastāvā, sacenšoties arī ULEB Eirolīgas turnīrā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu