Galviņš: Kā «Dinamo» kapteinis pieļāvu daudz kļūdu (18)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latviešu aizsargs Guntis Galviņš laikā, kad bija Rīgas «Dinamo» kapteinis, pieļāvis daudz kļūdu, tomēr viņš no tām ir mācījies, aizsargs izteicies pēc pievienošanās Zviedrijas augstākās līgas Elitserien komandai Stokholmas AIK.

Galviņš kā kluba spēlētājs tika prezentēts trešdien pirms mājas spēles pret «Lulea HF» vienību, kurā gan viņš vēl nepiedalījās.

«Kādu laiku neesmu spēlējis, tāpēc esmu priecīgs šeit ierasties. Kā aizsargs palīdzēšu komandai cīņās pie bortiem un centīšos iespēju robežās mest pa vārtiem, pēc iespējas vairāk palīdzot uzbrucējiem,» intervijā AIK kluba mājaslapā izteicies latvietis. «Sezonu sāku Krievijā, tomēr pēc vadības maiņas klubam vairs nebiju vajadzīgs. Lai tur paliktu, darīju visu, kas bija manos spēkos. Tagad būs grūti atsākt regulāri spēlēt hokeju, lai arī ikdienā esmu nopietni trenējies

Galviņš šo sezonu uzsāka KHL komandā Hantimansijskas «Jugra», bet pēc desmit spēlēm tika atbrīvots. Pirms pievienošanās Hantimansijskas vienībai Galviņš piecas sezonas aizvadīja Latvijas vienībā Rīgas «Dinamo». Aizsargs pagājušajā sezonā regulāri nokļuva krustugunīs par neapmierinošu attieksmi, tāpēc vairakkārt neiekļuva Rīgas «Dinamo» sastāvā. Sezonas ievadā, kad komandu vēl vadīja soms Peka Rautakallio, Galviņš pildīja komandas kapteiņa pienākumus.

«Tā bija mana pirmā pieredze komandas kapteiņa lomā. Es pieļāvu daudz kļūdu, tomēr no tām mācos. Tagad cenšos būt labāks komandas biedrs,» uzsvēra latvietis.

«Viss, ko varu darīt, ir klausīt trenerim un pildīt savus pienākumus aizsardzībā. Vispirms man jāiepazīstas ar komandu, un pēc tam jau varēšu koncentrēties uz iespējami labāko sniegumu laukumā,» piebilst Galviņš.

AIK sistēmā ir vēl viens latvietis - 20 gadus vecais uzbrucējs Edgars Kļaviņš, kurš šobrīd ir izīrēts Zviedrijas otrās spēcīgākās hokeja līgas Allsvenskan vienībai «Timra».

Pirms iekļūšanas «Dinamo» rindās Galviņš spēlējis arī Čehijā, Austrijā un Ungārijā, bet Latvijas izlases rindās viņš piedalījies septiņos pasaules čempionātos un vienās olimpiskajās spēlēs. Dalībai Soču ziemas Olimpiādē aizsargs nav iekļauts.

Šobrīd AIK Zviedrijas čempionāta kopvērtējumā ar 39 punktiem 38 spēlēs ieņem pēdējo, 12. vietu.

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu