Turpinās dokumentālo īsfilmu konkursu «Latvijas kods» (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šogad tiks turpināts dokumentālo īsfilmu konkurss «Latvijas kods», informēja Latvijas Televīzijas komunikācijas speciāliste Laura Brokāne. Konkursu rīko Latvijas Televīzija (LTV) sadarbībā ar Nacionālo kino centru un ar Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) finansiālu atbalstu.

«Arī šogad televīzijas skatītājiem būs iespēja vērtēt dokumentālo īsfilmu konkursa «Latvijas kods» jaunāko sniegumu, bet dokumentālistiem tā atkal būs jauna izdevība realizēt savas radošās ieceres īsā, kodolīgā formātā - 26 minūšu dokumentālā filmā. Ļoti ceru, ka atsaucība būs vismaz tikpat liela kā pagājušajā gadā, kad saņēmām 21 filmas idejas pieteikumu,» norāda LTV Filmu iepirkšanas nodaļas vadītāja Anna Rozenvalde.

Viņa piebilda, ka ir svarīgi, lai tie būtu plašu auditoriju uzrunājoši stāsti par mūsdienu Latviju - cilvēkiem, vidi, notikumiem, filmas, kurām būtu potenciāls arī ilgtermiņā saglabāt savu nozīmību gan vēstījuma, gan mākslinieciskā izpildījuma aspektā.

«Projekta «Latvijas kods» iecere ir laba, un tas ir jāturpina. Neatkarīgi no atsevišķu filmu sasniegtā mākslinieciskā līmeņa, projekts kopumā dod papildu iespēju strādāt, norāda kinozinātnieks Agris Redovičs. Viņaprāt, pirmā konkursa rezultāti rāda, ka tā iespējams gūt negaidītus tematiskos salikumus.

Kā liecina informācija aģentūras LETA arhīvā, pērn no 21 iesniegtā piedāvājuma tika atbalstītas piecas īsfilmas. Līdzekļus saņēma režisora un producenta Zigurda Vidiņa dokumentālā filma «Mēstepatās», Mārtiņa Grauda dokumentālais stāsts «Tālāk pa Gauju», režisora Daiņa Kļavas filma «Mitrais», režisora Dāvja Kaņepes filma «Vadātājs» un režisoru Ivara Zviedra un Ineses Kļavas darbs «Dokumentālists».

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu