Ventspils domes deputāts: Iespējams, notiek valsts apvērsuma mēģinājums (548)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Strādājot Ventspils pilsētas domē (Ventspils lokālpolitikā kopš 2005.gada), kopā ar kolēģiem esam pārliecinājušies kā atsevišķi mūsu valsts indivīdi, izmantojot varu, pretēji Satversmei, likumu burtam un garam, grauj mūsu valsts pamatus. Kopā ar kolēģiem neskaitāmas reizes esam vērsušies pie valsts atbildīgām amatpersonām ar lūgumu novērst Ventspils pilsētas domē valdošo patvaļu, kura nu jau ir izplatījusies pa visu valsti.

Jums visiem ir zināms, ka Ventspils pilsētas domi vada smagos amatnoziegumos (smagākā ar amatnoziegumiem izvirzītā apsūdzība Latvijas valsts vēsturē, kā rezultātā Lembergam kopš 2007.gada ir liegts pildīt Ventspils pilsētas domes, Ventspils brīvostas priekšsēdētāja pienākumus) apsūdzēta persona, kura, izmantojot savu varu, turpina rīkoties ar simtiem miljoniem vērtiem sabiedrībai piekrītošiem aktīviem, vienlaicīgi pretlikumīgi ierobežojot savādāk domājošo deputātu tiesības uz informāciju, dalību domes lēmumu sagatavošanas procesos u.t.t..

Diemžēl, valsts vara ir izlikusies neredzam un nedzirdam notiekošo. Varai ir šķitis pieņemami, ka amatos turpina atrasties persona, kura ir apsūdzēta par attiecīgo amatu ļaunprātīgu izmantošanu iedzīvošanās nolūkos un kura ievērojamus sabiedriskos līdzekļus (skatīt Ventspils pilsētas domes, tās iestāžu, kapitālsabiedrību, Ventspils brīvostas pārvaldes, dažādu klubu un asociāciju budžetus) neierobežoti tērē sava tēla spodrināšanai un sabiedriskās domas iespaidošanai.

Vara nav spējusi reaģēt uz šīs personas īstenotajiem nevēlamo deputātu iespaidošanas, ierobežošanas paņēmieniem, kuri ir klajā pretrunā valsts Satversmei, likumiem un kuru rezultātā Ventspils pilsētas domes deputātiem ir ierādīta beztiesiska vērotāja vieta, proti, ja esiet pret mani (apsūdzēto Lembergu), tad uz domes sēdēm varat nenākt, jo ne Jūs, ne Jūsu deleģētie profesionāļi netiks pārstāvēti nevienā kolektīvo lēmumu pieņemšanas institūtā (komisijas, padomes, darba grupas), Jums tiks liegta visa iespējamā informācija, Jūsu iniciētie lēmuma projekti līdz domes sēdei nenonāks u.t.t.. Arī fakts, ka Ventspils pilsētas domi juridiski vada tās vietnieki (faktiski vada Lembergs), pretēji likums «Par pašvaldībām» definētajam, ka vietnieki domes darbu var vadīt tikai gadījumos, kad domes priekšsēdētājs atrodas prombūtnē, ir atlaists vai atkāpies, valsts varas pārstāvjiem ir licies pieņemami.

Gadiem, runājot par politiķu, amatpersonu atbildību, tiek nesatricināmi piesaukts jēdziens «Nav notiesāts, nav vainīgs». Šo jēdzienu dzirdam ik reiz, kad runa ir par viena vai otra politiķa, ierēdņa bezatbildību vai apzinātu darbību, kā rezultātā valsts, sabiedrība kopumā zaudē ievērojamus finanšu līdzekļus. Šādi rīkojoties, tautai ir iestāstīts - Jūsu vadītajā valstī galvenās vērtības ir korupcija, melošana, dubultie standarti, bezatbildība, neprofesionalitāte, gļēvums un dažādas netīras aizkulišu spēles, kurām nav nekā kopīga ar tautas labklājības veicināšanu un citām sabiedrības interesēm.

Attiecīgu darbību rezultātā esam zaudējuši ievērojamu savas tautas daļu, kura bezcerībā ir pametusi valsti. Iemesli aizbraukšanai dažādi, bet viens no būtiskākajiem ir mūsu valsts varas nespēja novērst valstī arvien pieaugošo amatpersonu visatļautību, patvaļu un korupciju, kuru atsevišķi valsts varas pārstāvji neatlaidīgi, pat uzstājīgi veicina. Kā gan citādi var nosaukt valsts augstāko amatpersonu pārrunas ar valsts apzagšanā apsūdzētu personu, uzklausot šīs personas viedokļus par valdības veidošanas procesu, Eiropas fondu un valsts finanšu resursu sadali u.t.t., «Nav notiesāts, nav vainīgs» standarti mūsu valstī ir inficējuši pilnīgi visas dzīves sfēras, tāpēc nav jābrīnās, ka šādas dzīves modeļa sekas izpaužas nevainīgu cilvēku dzīvību zaudēšanā.

Pieņemsim, ka Valdi Dombrovski atkāpties piespieda sirdsapziņa. Ja tā, tad apsveicami.

Diemžēl, tā vietā, lai izmantojot Valda Dombrovska augsti pacelto morālās atbildības latiņu un diskutētu par nelaimes patiesajiem cēloņiem, politiķi aprobežojas ar vienas nozares fasādisku vētīšanu un steidzamības kārtā lipina jaunu, kārtējo bezprincipu valdību, tikai šoreiz uzkrītoši un atklāti ar smagos amatnoziegumos apsūdzētā, Ventspils pilsētas vadītāja līdzdalību. Neviens no politiskajiem spēkiem nerunā par principiem, nosacījumiem, darāmajiem darbiem. Galvenais ir sadalīt, sagrābt amatus, kas liecina, ka politiķi nav izdarījuši secinājumus, nožēlojuši notikušo un apņēmušies turpmāk valsts intereses turēt augstāk par savām vai kādu slēptu menedžeru savtīgām, iespējams noziedzīgām interesēm.

Nāve, tāpat kā zaglis, savus upurus nešķiro. Tie ņem un tiem ir vienalga, kāda ir upuru nacionālā piederība, vecums un sociālais stāvoklis.

Nāve ņēma Zolitūdē.

Zagļi, korumpanti, neprašas un to atbalstītāji, noziegumu noklusētāji, vienaldzīgie visus šos gadus ir atradušies mūsu valsts visa līmeņa politikas veidotāju vidū, ļaujot apzagt ik vienu valsts iedzīvotāju.

Teiksiet NĒ?

Tad, kas bija par iemeslu, lai nekavējoties, bez ierunām panāktu smagos amatnoziegumos tiesājamas personas atstādināšanu no visiem ar valsti, pašvaldībām, to iestādēm, kapitālsabiedrībām, biedrībām saistītajiem amatiem?

Kāpēc šādas personas piesedz politiskas partijas ar «Latvijai un Ventspilij» un ZZS priekšgalā? Kāpēc tā saucamā tiesiskuma koalīcija kopā ar SC nespēja panākt attiecīgu likumu pieņemšanu, kura būtu jau sen novērsusi ačgārno, valsts pamatus graujošo situāciju?

Atbilde domājams Jums visiem ir labi zināma. Jūsu politiskajās partijās ir cilvēki, kuriem tā patīk «dīlot», ka aizmirstas vispārzināmi morāles kritēriji.

Ir dzirdēts, ka nepastāvot vairs nekādu līniju, proti Tabu.

Bet kā ir ar pasaules reliģijās rakstītajiem: TEV NEBŪS NOKAUT; TEV NEBŪS ZAGT un citiem. Vai saviem bērniem mēs atļaujam pilnīgi visu? Nemācam, kas labs, kas slikts? Šādi turpinot var pienākt laiki, ka ne tikai valsts izlaupīšanā apsūdzētas personas turpinās rīkoties ar sabiedrības aktīviem, bet bērnudārzos, skolās, tiesībsargājošās institūcijās turpinās strādāt arī par pedofiliju, varmācību un slepkavību apsūdzēti pedagogi un tiesībsargi.

Godātie kolēģi!

Ar atvainošanos, premjera atkāpšanos, jaunas valdības neētisko lipināšanu un «Maxima» veikalu boikotēšanu (publiski paziņojuši Valdis Dombrovskis; Daniels Pavļuts; Laimdota Straujuma) ir par maz, lai valsti noliktu uz morālo un tai sekojošo labklājības ceļa.

Mums ir jāpierāda pašiem sev un sabiedrībai, ka esam gatavi mainīties.

Uzskatām, ka valdības veidošanā partiju nosaukumiem ir jānonāk otrajā plānā. Valdība ir jāveido tiem deputātiem un tām personām, kuras ar savu rīcību spēj apliecināt gatavību valsti vadīt godīgi.

TĀPĒC AICINU VALSTS VARAS PĀRSTĀVJUS!

- Steidzamības kārtā Saeimā virzīt un balsot par likuma grozījumiem, kuri liegtu amatnoziegumos apsūdzētām personām līdz tiesas sprieduma pasludināšanai, ieņemt jebkādus ar valsti, pašvaldībām (arī Saeimas un pašvaldību deputātu), to iestādēm, brīvostām, kapitālsabiedrībām, biedrībām un aģentūrām saistītus amatus (Noteikti jaunās valdības deklarācijā ir ietverama šāda likuma pieņemšanas nepieciešamība un realizācija tuvāko nedēļu laikā);

- Norobežoties no amatnoziegumos apsūdzētām personām un to aizstāvjiem, tādējādi ar savu piemēru sabiedrībai demonstrējot, ka Valda Dombrovska atkāpšanās lēmums tiešām ir pācēlis morālās atbildības latiņu.

«Latvijai un Ventspilij» pārstāvju pēdējo nedēļu bravūrīgā izturēšanās liek secināt, ka pašreiz iespējams notiek valsts apvērsuma mēģinājums, kuru īsteno iespējami korumpēti, šantāžai pakļauti un bezatbildīgi valsts varas pārstāvji ar apsūdzēto, mūsu pilsētas, domes priekšsēdētāju priekšgalā, kuram tiesa jau labu laiku ir liegusi pildīt Ventspils pilsētas domes un Ventspils brīvostas priekšsēdētāja amatus.

No mums ir atkarīgs vai apvērsumam notikt vai NĒ.

Ja apvērsums izdosies, tad gaidiet - Ventspils pilsētas domes «demokrātijas» standarti ar uzviju prevalēs pilnīgi visās mūsu valsts vietās un jomās. Tad atliks vien mainīt likumus, lai legalizētu korumpantus, valsts resursu izmantošanu savtīgos nolūkos, likvidētu opozīciju. Bet tad jau tā būs pavisam cita valsts, kuru vadīs «likumīgie zagļi» un kurai ar rietumu demokrātijas standartiem nebūs nekā kopēja. Tā patvaļa, kas patreiz notiek Rīgas domē un par ko publiski uztraucas tās opozīcija, ir «ziediņi», salīdzinājumā ar Ventspilī notiekošo.

Man un maniem kolēģiem sirdsapziņa neļauj klusēt, tāpēc ceru, ka Latvijas politikas avangardā atradīsies pietiekami daudz godprātīgu cilvēku, kuriem nav vienaldzīgs mūsu valsts liktenis un kuri spēs rīkoties.

Komentāri (548)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu