Aizdegoties dīvānām, bojā gājusi 94 gadus veca sieviete (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: tranchis, CC BY-NC-SA 2.0

Vakar kādā dzīvoklī Daugavpilī, aizdegoties dīvānam, gājusi bojā kāda 94 gadus veca sieviete, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD). Šodien Ogres novada Suntažos ugunsgrēka dēļ atrasti vēl divi miruši vīrieši.

Plkst.12.23 saņemta informācija, ka ugunsnelaime izcēlusies kādā dzīvoklī Preču ielā.

Dzīvoklī aizdedzies dīvāns un sadzīves mantas divu kvadrātmetru platībā.

Negadījumā, saindējoties ar dūmiem, gājusi bojā 94 gadus veca sieviete.

Notikušā apstākļus noskaidro policija.

Vakar vakarā ap plkst.20 Rēzeknes novadā, aizdegoties celtniecības nojumei 10 kvadrātmetru platībā, ar dūmiem saindējies kāds 46 gadus vecs vīrietis. Cietušais nogādāts slimnīcā.

Kopumā pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēti 11 ugunsgrēki.

Savukārt šodien, 10.janvārī, Ogres novada Suntažos ugunsgrēks bija izcēlies vienstāva ķieģeļu ēkā. Istabā dega grīda viena kvadrātmetra platībā, taču bija stiprs sadūmojums. Notikuma vietā atrasti divi miruši apmēram 40-50 gadus veci vīrieši. Notikuma apstākļus noskaidro Valsts policija.

Kaut gan gada sākums ir bijis silts un krāsnis jākurina minimāli, kā arī pagājuši tikai pirmie mēneši kopš apkures sezonas sākuma, tomēr jau ik dienu ugunsdzēsēji glābēji dodas uz izsaukumiem, kuru iemesls ir neiztīrītie dūmeņi - sodrēju degšana dūmvadā.

Visbiežāk tās ir privātmājas, taču ir bijuši degšanas gadījumi arī daudzdzīvokļu mājās un sabiedriskās ēkās. Sinoptiķi sola, ka tuvākajās dienās pazemināsies gaisa temperatūra, tātad krāsnis vairāk tiks kurinātas. Līdz ar to arī palielinās ugunsgrēku skaits, kuru iemesls ir netīrīti dūmeņi vai bojātas apkures ierīces, norāda VUGD.

VUGD atgādina, ka sodrēji no dūmeņiem, krāšņu un pavardu dūmkanāliem jāiztīra pirms apkures sezonas sākuma un apkures sezonā ne retāk kā divas reizes sezonā - apkures krāsnīm un virtuves pavardiem -, savukārt reizi mēnesī - ilgdedzes speciālajām krāsnīm.

Tāpat jāievēro, ka cietā kurināmā krāsns kurtuves priekšā degtspējīgu materiālu grīda jāpārklāj ar degtnespējīga materiāla loksni, kuras izmēriem jābūt ne mazākiem par 50 centimetriem perpendikulāri kurtuves ailai un 70 centimetrus paralēli tai.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu