Laima Jansone un «Sinfonietta Rīga» folklorā sakņotas mūzikas programmā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Valsts kamerorķestris «Sinfonietta Rīga», koklētāja Laima Jansone un diriģents Normunds Šnē aicina klausīties folklorā iedvesmotu skaņdarbu izlasi koncertā Lielajā ģildē 31. janvārī plkst. 19.00. Līdzās lietuviešu, ungāru un somu autoru kompozīcijām, pirmoreiz tiks atskaņots Laimas Jansones komponētais opuss kamerorķestrim un koklēm. 

Pirms gada Laima Jansone un «Sinfonietta Rīga» diriģenta Normunda Šnē vadībā uz koncertskatuves satikās pirmoreiz, lai ļautos orķestra un etnogrāfiskās kokles saspēles eksperimentam. Šoreiz talantīgā mūziķe klausītājiem piedāvās īpaši šim notikumam tapušu jaundarbu ar kolorītu mākslinieku piedalīšanos. Opusa skaņu paleti bagātinās dziedātāja Biruta Ozoliņa, kuras balss skanējusi arī sadarbības projektos ar DJ Monstu, un dejotājs Krišjānis Sants, kurš jau agrāk savās performancēs savienojis tradicionālas un laikmetīgas formas.

«Sinfonietta Rīga» priekšnesumā skanēs arī karēļu, sāmu un rumāņu tautas mūzikas mantojumā sakņoti skaņdarbi: somu komponista Veli Mati Pūmalas kompozīcija «Chains of Camenae», kaimiņzemes skaņraža Broņus Kutaviča «Ziemeļu vārti», kā arī ungāru komponista Bēlas Bartoka «Rumāņu tautas dejas».

Laima Jansone ir Latvijā pazīstama kokles spēlētāja, kura līdzās maģistra studijām etnomuzikoloģijā Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, zināšanas papildinājusi arī Sibeliusa akadēmijā Helsinkos.

Dienu pirms koncerta Rīgā «Sinfonietta Rīga» un Laima Jansone uzstāsies Latgales vēstniecībā «Gors». Koncerts 30. janvārī plkst. 18.00.

  • Biļešu cena: 5 – 15 LVL/7.11 – 21.34 EUR. Biļetes «Biļešu paradīzes» kasēs
Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu