Uz «Tallink» kuģiem pirmdien notiks stundu ilgs brīdinājuma streiks (17)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Igaunijas jūrnieku neatkarīgās arodbiedrības EMSA Igaunijas kuģniecības kompānijas «Tallink» pārstāvji pieņēmuši lēmumu pirmdien izsludināt vienas stundas brīdinājuma streiku uz «Tallink Grupp» kuģiem, vēsta raidsabiedrība ERR.

«EMSA pieprasa taisnīgas algas zem Igaunijas karoga kuģojošo kuģu apkalpju locekļiem. Šobrīd zemākā algas likme ir 667 eiro mēnesī, kas pārbaudes laikā var tikt samazināta par 10%. EMSA pieprasa, lai pamatalga visiem kuģu apkalpes locekļiem pieaugtu par vismaz 15%,» paziņoja EMSA.

Kā norāda arodbiedrība, darbinieku prasība ir pamatota, jo būtiski nesamazina kompānijas rentabilitāti. Viņi arī norāda, ka degvielas cenas pasaules tirgū ir nostabilizējušās un uzrāda krišanās tendenci.

Brīdinājuma streiks notiks 13.janvārī no plkst.13.20 līdz plkst.14.20.

Arodbiedrība atvainojas pasažieriem par iespējamām neērtībām.

Sarunas starp EMSA un «Tallink» ilgst kopš septembra, taču bez rezultātiem. EMSA norāda, ka «Tallink» līdz šim izteikusi piedāvājumus, kas ir teju divas reizes mazāki par vidējo algas pieaugumu Igaunijā pagājušajā gadā.

EMSA ir vairāk nekā 2000 biedru, no kuriem vairāk nekā 1400 strādā uz «AS Tallink Grupp» kuģiem.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu