Roma atgūst līderpozīciju «Dakaras» rallijreidā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Spānis Nani Roma ceturtdien uzvarēja prestižā «Dakaras» rallijreida piektajā posmā vieglo automobiļu klasē, atgūstot līderpozīciju kopvērtējumā.

Vairāk nekā 40 grādu karstumā «Mini» automašīnas pilots 527 kilometrus garo distanci veica četrās stundās 27 minūtēs un vienā sekundē, par četrām stundām un 20 sekundēm apsteidzot 2009.gada «Dakaras» uzvarētāju Žinelu de Vijēru no DĀR («Toyota»).

Savukārt trešo vietu ieņēma Orlando Terranova no Argentīnas («Mini»).

Kopvērtējumā tagad Roma jau par 26 minūtēm un 28 sekundēm apsteidz savu komandas biedru Naseru al Atiju no Kataras, kurš sacensībās uzvarēja 2011.gadā.

Līdz šim Roma «Dakaras» rallijreidā uzvarējis vienu reizi, kad 2004.gadā bija labākais motociklu klasē.

Pirms šī posma līderis bija ar «Smg» braucošais 2010.gada čempions Karloss Sainss no Spānijas, kurš pieļāva vairākas navigācijas kļūdas un tagad atkritis uz sesto vietu kopvērtējumā, Romam zaudējot gandrīz stundu.

Vienīgais Latvijas pārstāvis Māris Saukāns, kurš ir krievu braucēja Antona Grigorova stūrmanis, šoreiz posmā ieņēma 51.vietu. Kopvērtējumā ar «OSCar» braucošā ekipāža atrodas 48.vietā, Romam zaudējot gandrīz 12 ar pusi stundas.

Motociklu klasē posms milzīgā karstuma dēļ pat tika saīsināts, bet pie ļoti pārliecinoša panākuma tika spānis Marks Koma (KTM), pārņemot līderpozīciju kopvērtējumā.

Viņš par 12 minūtēm apsteidza spāni Hordi Viladomu (KTM), bet trešais palika portugālis Elders Rodrigešs («Honda»).

Kopvērtējumā tagad Koma līdzšinējo līderi Hoanu Barredu no Spānijas, kurš brauc ar KTM, jau apsteidz par 41 minūti un desmit sekundēm.

«Sacensības ir ļoti smagas, un katrā mirklī iespējams zaudēt ļoti daudz laika. Došanās trasē nedaudz ir kā krievu ruletes spēlēšana,» atzina Roma.

Šīgada «Dakaras» rallijreidā sportisti 13 posmu garumā sacenšas no Argentīnas pilsētas Rosario līdz Valparaiso pilsētai Čīlē.

«Dakaras» rallijreids, kurā pērn nestartēja neviens Latvijas pārstāvis, sesto reizi pēc kārtas norisinās Dienvidamerikā. Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā. 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu