LU mēneša laikā jānovērš nepilnības doktora grādu piešķiršanā mākslā (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Toms Grinbergs/ LU preses centrs

Latvijas Universitātes (LU) rektoram Mārcim Auziņam līdz 10.februārim jāsakārto nepilnības doktora zinātnisko grādu piešķiršanā mākslas nozarē, informēja Izglītības kvalitātes valsts dienestā (IKVD).

IKVD ir iepazinies ar LU veikto situācijas izvērtējumu doktora zinātnisko grādu piešķiršanā mākslas nozarē un norāda, ka tas satur vērā ņemamu argumentāciju par situācijas veidošanos un raksturu, tomēr nesniedz skaidru atbildi par LU darbību, piešķirot doktora zinātnisko grādu mākslas zinātnes nozarē, tostarp apvienotās Literatūrzinātnes, folkloristikas un mākslas zinātnes promocijas padomes darbības tiesiskumu un attiecīgi izsniegto doktora diplomu tiesiskumu.

IKVD speciālisti uzsver, ka LU nav tiesību piešķirt doktora grādus mākslas zinātnē un nav pamata attiecīgās apvienotās promocijas padomes izveidei un darbībai.

Tāpat viņi norāda, ka LU nav paskaidrojusi sasaisti starp studiju programmas «Filoloģija» apguvi un iespēju pēc minētās programmas apguves iegūt doktora zinātnisko grādu mākslās. Filoloģija un māksla pieder pie atšķirīgiem studiju virzieniem, viņi skaidro.

Nepilnības novērotas arī LU apvienotās promocijas padomes sastāvā. Tajā bija iekļauti tikai divi zinātnieki, lai gan nepieciešami ir pieci, kuriem ir Latvijas Zinātnes padomes eksperta tiesības attiecīgajā zinātnes nozarē.

Līdz 10.februārim LU rektoram jānodrošina LU Literatūrzinātnes, folkloristikas un mākslas zinātnes promocijas padomes turpmākas darbības tiesiskumu, saņemot attiecīgu deleģējumu, kā arī jāsakārto doktora zinātnisko grādu piešķiršana mākslas zinātnes nozarē, tostarp attiecībā uz konkrētajām personām piešķirtajiem doktora grādiem, norāda IKVD.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu