«Homburg Zolitūde» vadība satraukta, ka policija neatbild uz iesniegumiem (41)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gunita Kļava/LETA

Uzņēmums «Homburg Zolitūde», kas ir ēkas Priedaines ielas 20, Rīgā, īpašnieks līdz šim nosūtījis piecus iesniegumus Valsts policijai, taču nav saņēmis nekādas atbildes, portālu «Apollo» informēja uzņēmumā.

«Homburg Zolitūde» iesniegumus nosūtījis Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēsanas pārvaldei, lūdzot izskatīt iespēju uzņēmuma nolīgtajiem «Aecom» ārvalstu ekspertiem veikt ekspertīzi sabrukušā veikala «Maxima» ēkā, lai sagatavotu oficiāli pieprasīto slēdzienu Rīgas pilsētas Būvvaldei.

Vēstules ar lūgumu ļaut apsekot īpašumu un veikt ekspertīzi nosūtītas 27. un 29.novembrī, 3. un 11.decembrī, kā arī šī gada 3.janvārī. Līdz šim nav saņemta neviena atbilde, tādejādi «Homburg Zolitūde» tiek liegta iespēja sagatavot ekspertīzes slēdzienu, ko iesniegt būvvaldei.

Līdz šim eksperti iekļuvuši Priedaines ielas 20 objektā divas reizes – 11.un 12.decembrī -, lai varētu veikt apsekošanu, kas nepieciešama pirms ekspertīzes uzsākšanas. Piekļuve ēkām un traģēdijas vietai bija ierobežota. Slēdziens nosūtīts arī policijai, pievienojot to 3.janvāra iesniegumam.

«SIA «Homburg Zolitūde» ir gatava pilnībā sadarboties ar policiju un izmeklētājiem, tostarp netraucēt jebkādu darbu veikšanu, atļaujot ekspertiem būt klāt nostiprinājumu veikšanas laikā vai arī būvgružu novākšanā. Jebkurš sīkums var būt ļoti nozīmīgs, lai varētu veikt kvalitatīvu un neatkarīgu ekspertīzi,» norāda SIA «Homburg Zolitūde» pārstāvis Joss Fruitjiers.

Līdz šim SIA «Homburg Zolitūde» informāciju par notiekošo sev piederošajā objektā uzzina tikai no medijiem, tādējādi radot neizpratni un apgrūtinātu darbu.

SIA «Homburg Zolitūde» aicina Valsts policiju atbildēt uz iepriekš sūtītajiem iesniegumiem, kā arī turpmāk informēt uzņēmumu par plānotajām darbībām tā piederošajā īpašumā, tostarp nodrošinot ekspertu klātbūtni jebkādu konstrukciju stiprināšanas darbu un būvgružu novākšanas veikšanā, lai pārliecinātos par arī SIA «Homburg Zolitude» likumīgo interešu aizstāvībai būtisko pierādījumu pienācīgu iegūšanu un izvērtēšanu.

Kā jau iepriekš policija vairākkārt ir uzsvērusi - šobrīd notiek ēkas stiprināšanas darbi, un kamēr ēka nebūs droša, tajā nevienam netiks dota iespēja brīvi piekļūt. Taču tiklīdz ēka Priedaines ielā būs padarīta droša, to sākumā izmantos tikai policijas darbinieki un viņu piesaistītie eksperti, lai pabeigtu notikuma vietas apskati un veiktu citas procesuālās darbības, teikts Valsts policijas paziņojumā.

Spriešana par citu personu piekļuvi notikuma vietai, pirms policija ir izdarījusi visas nepieciešamās darbības, ir pilnīgi absurda – ir jāsaprot, ka vispirms ir jāievēro kriminālprocesuālās intereses, lai netiktu traucēta izmeklēšana un citiem nebūtu nekādu iespēju likt šķēršļus izmeklēšanā un vainīgā noskaidrošanā.

Policija ir arī atbildējusi uz visiem pieciem minētajiem iesniegumiem, tādēļ apgalvojums, ka atbildes netiek sniegtas, ir absolūti nepatiess. Uz pirmajiem trim iesniegumiem Valsts policija atbildēja pagājušā gada 9.decembrī un pēc šiem iesniegumiem tika nodrošina iekļūšana nožogotajā teritorijā, taču iekļūšana ēkā netika nodrošināta jau minēto iemeslu dēļ. Uz pārējiem diviem iesniegumiem atbildes ir nosūtītas šodien.

Komentāri (41)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu