Gaidāms pamatīgs sals un beidzot arī sniegs (89)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Steven_at, CC BY-NC 2.0

Svētdien Latvijā ieplūdīs aukstāks gaiss, - gaidāma ziemas iestāšanās, bet nākamnedēļ sals Latvijā dažviet pārsniegs -14 grādu atzīmi, liecina jaunākās Latvijas sinoptiķu prognozes.

Sestdiena vēl būs silta, gaisa temperatūra vēl gaidāma 0...+5 grādu robežās, līs, gaidāms arī slapjš sniegs, vietām sniegs. Tikai svētdien Latvijā ieplūdīs aukstāks gaiss. Dienā gaisa temperatūra pazemināsies un sāks piesalt. Jau naktī uz svētdienu ziemeļu rajonos gaisa temperatūra pazemināsies līdz -5 grādiem un lietus pāries sniegā.

Darba nedēļas sākumā gaisa temperatūra Latvijas teritorijā turpinās pazemināties un naktī termometra stabiņš noslīdēs līdz -10 grādu atzīmei. Otrdien vējš pakāpeniski pierims un mitēsies nokrišņi, jo laika apstākļus noteiks anticiklons, kas no Skandināvijas pussalas virzīsies uz ziemeļautrumiem.

Nedēļās otrajā pusē naktīs, vējam pierimstot un debesīm skaidrojoties, temperatūra pazemināsies vēl vairāk, vietām sasniedzot -14 grādus. Dienā galvenokārt tā saglabāsies -3...-8 grādu robežās.

Darba nedēļās nogalē no dienvidrietumiem Latvijai pietuvosies nokrišņu zona, kas atnesīs sniegu - pakāpeniski pieaugs sniega segas biezums, jo iestājoties salam, svētdien un pirmdien snigs salīdzinoši vēl maz.

Komentāri (89)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu