Rīkos vēl vienu piketu, pieprasot Ušakova atstādināšanu (110)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgā, Rātslaukumā, pie Rīgas domes ieejas otrdien, 14.janvārī, no plkst.13 līdz 14 tiks rīkots pikets, pieprasot Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (SC) atstādināšanu, aģentūru LETA informēja piketa organizators, bijušais domes deputāts Jānis Mārtiņš Skuja.

Piketu pamudinājusi rīkot «Ušakova ilglaicīga domes un rīdzinieku naudas līdzekļu nelietderīga tērēšana un izsaimniekošana, «Rīgas kartes» un «Rīgas satiksmes» nejēdzības», skaidro Skuja.

Skuja bija iniciators arī 3.decembra piketam, kas notika neilgi pēc 21.novembrī Zolitūdē notikušās traģēdijas, kur, sabrūkot lielveikala «Maxima» jumtam, zem gruvešiem gāja bojā 54 cilvēki. Īsi pēc šī piketa pieteikšanas turpat Rātslaukumā pieteicās piketēt arī Ušakova atbalstītāji, kuri Rātslaukumā ieradās pusstundu ātrāk, bija daudzskaitlīgāki un skaļāki.

Šoreiz Skuja iesniegumā pašvaldībai precīzi norādījis, ka vēlas piketēt piecu metru attālumā no Rātsnama durvīm vismaz 10 metrus platā joslā. Pieteikumā Rīgas domei dalībnieku skaitu viņš nav minējis.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs (GKR), pieteikums ir saņemts likumā noteiktajā kārtībā un pašvaldībai nav iemeslu to ierobežot. Pagaidām 14.janvārī Rātslaukumā citi piketi nav pieteikti.

Skuja savukārt uzsver, ka šis nav ne pirmais, ne pēdējais pikets Ušakova atstādināšanai. «Tie būs regulāri, kamēr vien viņš būs mēra postenī. Šāda augstprātība un savas slavas veidošana uz aklu, kurlu, mēmu un arī dumju vēlētāju rēķina par visu rīdzinieku naudu vēl nav redzēta, un tam ir jādara gals,» uzskata piketa pieteicējs.

«Būs interesanti vērot, vai pašvaldības uzņēmumu «Rīgas satiksme» un «Rīgas namu pārvaldnieks» darbinieki, omītes, bundzenieki un taurētāji atkal tiks sadzīti Ušakova atbalsta kampaņai pie domes ieejas, bet mēs ar Rīgas pašvaldības policijas gādību tiksim aizstumti tālākajā Rātslaukuma stūrī, kā tas bija iepriekš,» piebilda Skuja.

Kā ziņots, 3.decembrī Rātslaukumā, iepretī Rīgas domei, vienlaikus notika divi piketi - par un pret Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) atkāpšanos. Likums par sapulcēm, gājieniem un piketiem paredz, ka pašvaldībai, saņemot sapulces, gājiena vai piketa pieteikumu, jāpārliecinās, vai pasākums netraucēs citus publiskus pasākumus vai iepriekš pieteiktas sapulces, gājienus vai piketus, taču Radzevičs iepriekš pauda pārliecību, ka divu pretēju viedokļu paudēji vienā laikā un vietā cits citam netraucēs.

Radzevičs aģentūrai LETA skaidroja, ka abu pasākumu organizatori pieteikuši piketus, kas nozīmē, ka tās būs miermīlīgas akcijas, kurās viedokļi tiks pausti ar plakātu starpniecību, netiks izmantotas skaņu pastiprinošās ierīces un teiktas runas, kas varētu izraisīt provokācijas.

Pretēji Radzeviča gaidām, Ušakova atbalstītāji uz piketu bija ieradušies jau aptuveni pusstundu pirms plānotā sākuma, līdzi ņemot taures, svilpes, bungas un skaļi skandējot saukļus Rīgas mēra atbalstam. Pūlī bija dzirdams, ka kāda persona izmanto arī ruporam līdzīgu skaņas pastiprināšanas ierīci. Rīgas Pašvaldības policija solīja izvērtēt jautājumu par piketa organizatoru atbildību, pasākumu laikā izmantojot skaņu pastiprinošās iekārtas un sākot pasākumu pirms saskaņotā laika, taču policijas pārstāve Inese Krieviņa vēlāk norādīja, ka šī jautājuma izvērtēšana ir Valsts policijas kompetencē.

Abos piketos kopumā piedalījās ap 1000 cilvēku. Ušakova atbalstītāju vidū bija sastopams liels skaits «Rīgas satiksmes» dalībnieku, kuri neslēpa, ka uzņēmuma vadībai nav bijis iebildumu pret darbinieku došanos piketēt darba laikā. Uzņēmuma darbiniekiem organizēti tika izdalīti kvalitatīvi printēti plakāti un Rīgas karogi, pēc piketa Rīgas mēra atbalstītāji turpat arī tika cienāti ar siltu tēju.

Komentāri (110)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu