Tuvojas jauns ciklons ar ilgstošu lietu un sniegu (38)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: malavoda, CC BY-NC-ND 2.0

Latvijai no rietumiem tuvojas jauns ciklons, kas nes ilgstošu lietu un sniegu, brīdina sinoptiķi.

No sestdienas vakara līdz svētdienas priekšpusdienai praktiski visā valstī būs ilgstoši nokrišņi - lietus, vietām sniegs, svētdien dienas laikā jau pārsvarā tikai sniegs un putenis. Latgalē nokrišņi turpināsies līdz pat svētdienas vakaram.

Sniega segas biezums dažviet Vidzemē un Latgalē svētdien var sasniegt desmit centimetru. Braukšanu pa autoceļiem apgrūtinās ne tikai sniegs, bet arī apledojums.

Naktī pūtīs lēns līdz mērens dienvidrietumu vējš, no rīta un dienā iegriezīsies ziemeļu vējš ar brāzmām līdz 9-14 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra naktī būs -1..+4 grādi, dienas gaitā kļūs vēsāks, un svētdienas vakarā gaiss atdzisīs līdz -1..-6 grādiem.

Rīgā naktī ilgstoši līs, pūtīs lēns dienvidrietumu vējš un gaisa temperatūra būs +3 grādi. No rīta lietus pāries sniegā, arī vēlāk brīžiem snigs, gaidāmas ziemeļu vēja brāzmas līdz 14 metriem sekundē. Gaisa temperatūra svētdienas vakarā pazemināsies līdz -2..-3 grādiem.

Jau ziņots, ka daudzās Latvijas ūdenstilpēs, it īpaši mazajās upēs, strauji paaugstinās ūdens līmenis, dažviet tas cēlies par diviem metriem. Iespējama zemāko teritoriju applūšana.

Komentāri (38)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu