Foto: Kijevā miliči smagi piekauj deputātus un eksministru (248)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Protestētāju un milicijas sadursmēs Kijevā naktī uz sestdienu ievainoti vairāki cilvēki, tostarp bijušais Ukrainas iekšlietu ministrs Jurijs Lucenko.

Sadursmes izcēlās pēc tam, kad trīs opozīcijas aktīvisti piektdien tika notiesāti par «terora aktu» gatavošanu, tas ir, par ieceri 2011.gadā Borispolē uzspridzināt pieminekli PSRS lielinieku režīma pirmajam vadonim Ļeņinam.

Tiesa atzina, ka tas esot bijis valsts konstitucionālās iekārtas apdraudējums, un piesprieda apsūdzētajiem sešu gadu cietumsodu.

Ar spriedumu saniknotie protestētāji, kas bija sapulcējušies pie tiesas ēkas, bloķēja milicijas konvoja vienības autobusu, ar kuru bija paredzēts aizvest notiesātos.

Opozīcijas aktīvisti, kas pulcējās zem ukraiņu nacionālistu partijas «Svoboda» («Brīvība») karogiem, sasita pret autobusa vējstiklu krāsas pudeli un sāka spēkratu šūpot.

Protestētāji ar pudelēm un akmeņiem apmētāja arī tiesas ēku.

Iejaucās milicijas īpašo uzdevumu vienība «Berkut», kas sāka protestētājus sist. Tostarp sitienu pa galvu ar steku saņēmis Lucenko, kurš mēģinājis aizstāvēt savu sievu. Eksministrs nogādāts reanimācijā.

Miliči smagi piekāvuši arī vismaz divus parlamenta deputātus.

Komentāri (248)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu