Turpinās ziemas uzņemšana «Turībā»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: sparkieblues, CC BY-NC-ND 2.0

Turpinās ziemas uzņemšana Turības Uzņēmējdarbības vadības fakultātes īstenotajā MBA programmā veselības aprūpes iestāžu vadības speciālistiem un vadītājiem, informēja Dace Kristiāna Ūdre, Biznesa augstskolas Turība Sabiedrisko attiecību vadītāja.

Līdz 2014. gada 3. februārim interesenti aicināti pieteikties studijām Biznesa augstskolas Turība Uzņēmējdarbības vadības fakultātes (UVF) īstenotajā profesionālā maģistra studiju programmā (MBA) Uzņēmējdarbības vadība veselības aprūpes iestāžu vadības speciālistiem un vadītājiem.

Programmu absolvējot, students iegūst profesionālā maģistra grādu Uzņēmējdarbības vadībā un kvalifikāciju uzņēmumu un iestāžu vadītājs.

Zināšanas par labas pārvaldības principiem, kuras var apgūt Uzņēmējdarbības vadības fakultātes īstenotajās maģistra studiju programmā, noderēs jebkura līmeņa vadītājam veselības un aprūpes nozarē, nodrošinot labvēlīgu augsni sabiedrības labklājības un izaugsmes veicināšanai. Piedāvātās studijas augsti novērtējuši nozares profesionāļi.

Komentē Māris Rēvalds, Veselības centra 4 valdes priekšsēdētājs: «Šobrīd raugoties uz veselības aprūpes iestāžu augstāko menedžmentu, šī līmeņa darbinieki joprojām pēc izglītības ir ārsti, bet bez ekonomiskās izglītības. Tā rezultātā medicīnas iestāžu saimnieciskā darbība ne vienmēr ir pietiekami efektīva, līdzīga problēma pastāv arī Veselības Ministrijā augstākās vadības līmenī. Ikdienas saskarsmē ļoti bieži grūti veidot dialogu ar cilvēkiem, kuriem nav izpratne par medicīnas pakalpojumu tirgu un uzņēmējdarbības pamatnostādnēm. Tāpēc uzskatu, ka šī biznesa vadības studiju programma lieti noderēs gandrīz visu medicīnas iestāžu darbiniekiem augstākās un vidējās vadības līmenī.»

Studijas rekomendē Ilze Neparte, Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenā māsa, Latvijas Māsu asociācijas Operāciju Māsu apvienības vadītāja:»Veselības aprūpes iestādes darbam ir jābūt efektīvam ne vien pacienta ārstēšanā un aprūpē, bet arī saimnieciskajā darbībā. Tās vadošajiem speciālistiem jābūt profesionāliem un kompetentiem ar multidisciplinārām teorētiskajām un praktiskajām zināšanām un iemaņām cilvēku resursu stratēģiskajā vadībā un organizācijas ilgtspējīgas attīstības nodrošināšanā. Piedāvātā MBA programma ir orientēta uz veselības aprūpes nozari, sniedz iespēju veidot veiksmīgu karjeru Latvijas un starptautiskajās veselības aprūpes iestādēs, tāpēc uzlūkojama kā augsti vērtējama izaugsmes perspektīva veselības sistēmas pārraudzības un vadības kvalitātei.»

Profesionālā maģistra studiju programmā Uzņēmējdarbības vadība varēs apgūt studiju priekšmetus, kā Stratēģiskā un pārmaiņu vadība, Cilvēkresursu vadība, Vadības procesu kontrolings, un iegūt turpmākam darbam nepieciešamās kompetences veselības aprūpes kvalitātes vadībā, farmācijas biznesa vadībā, veselības aprūpes finansēšanā un citos nozares studiju kursos.

Studijām, kas notiek trešdienu vakaros un sestdienās, var pieteikties ikviens interesents, kurš iepriekš ieguvis 2. līmeņa profesionālo vai akadēmisko augstāko izglītību (bakalaura grāds).

Studiju ilgums ir 2 gadi.

Ziemas uzņemšana, kas notiek līdz 2014. gada 3. februārim, sniedz iespēju uzsākt studijas maģistrantūrā, negaidot pusgadu tiem studentiem, kuri tikko ieguvuši bakalauru.

www.turiba.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu