Stādu audzētāju biedrība aicina skolēnus piedalīties konkursā (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lai arī šobrīd dabā valda ziemas miegs, Stādu audzētāju biedrība jau trešo gadu pēc kārtas aicina visu Latvijas skolu 1. – 6. klašu skolēnus kopā ar saviem skolotājiem piedalīties stādu audzēšanas konkursā «Dārznīca». Konkursa ietvaros skolēniem būs iespēja izmēģināt spēkus dārzniecībā, piecu mēnešu laikā pašu spēkiem audzējot trīs augus un savus novērojumus dokumentējot «Augu dienasgrāmatā».

«Stādu audzēšanas konkursā «Dārznīca» piedāvājam bērniem izmēģināt dažādu neierastu augu audzēšanu, kā arī iepazīties ar daudzveidīgām to audzēšanas metodēm. Līdzšinēja pieredze rāda, ka skolēni nododas stādu audzēšanai ar lielu aizrautību un interesi. Varam būt gandarīti, ka pagājušajā gadā šī projekta ietvaros Latvijas daba ir papildināta ar vairākiem simtiem jaunu stādu. Esam pateicīgi visiem skolotājiem un arī vecākiem, kas iedvesmoja un atbalstīja savus jaunos dārzniekus!» stāsta Stādu audzētāju biedrības valdes priekšēdētājs Andrejs Vītoliņš.

Pagājušajā gadā izvērtējumam tika saņemti 176 individuālie un 193 komandu darbi, pie kuriem kopā bija strādājuši vairāk kā 4000 skolēnu. Galveno konkursa balvu – iespēju piedalīties stādu audzēšanas konkursa «Dārznīca» noslēguma pasākumā LU Botāniskajā dārzā ieguva 60 labāko darbu autori kopā ar saviem skolotājiem.

Arī šogad uz skolām kopumā tiks izsūtīti 1000 stādu audzēšanas komplekti, kuros būs trīs dažādu augu – krūmcidonijas, Krasta kļavas un vītola «Hakuro Nishiki» stādmateriāli, kā arī viss nepieciešamais audzēšanai – augsne, podiņi, mēslojums, kā arī «Augu dienasgrāmata», kas ir konkursa galvenais atskaites dokuments. «Augu dienasgrāmatā» skolēniem būs jāpieraksta visas veiktās darbības, savi novērojumi, pētījumi un secinājumi par stādu audzēšanas gaitu no pirmās līdz pēdējai projekta dienai. «Augu dienasgrāmatu» varēs papildināt ar zīmējumiem, fotogrāfijām, filmiņām un aprakstiem par veiktajiem darbiem, kā arī citām aktivitātēm projekta laikā. Konkursa žūrija vērtēs «Augu diensgrāmatu» – tas, cik rūpīgi un radoši tā būs aizpildīta, arī noteiks uzvarētājus. Konkursa noslēgumā skolēni tiek aicināti izaudzētos augus iestādīt skolas teritorijā. Pirms tam vēlams konsultēties ar dārznieku par augiem piemērotāko vietu.

Pieteikties konkursam var aizpildot pieteikuma anketu sekojošā interneta vietnē: http://ej.uz/darznica. Pieteikšanās ir atvērta no 13.01.2014., un tā tiks slēgta mirklī, kad tiks rezervēti visi izplatīšanai paredzētie 1000 stādu audzēšanas komplekti. Taču, ja nepaspēsiet pieteikties savlaicīgi, varat piedalīties konkursā arī ar saviem stādu audzēšanas materiāliem, savukārt visus konkursa dokumentus būs iespējams lejuplādēt konkursa mājalapā.

Konkursa nolikumu, kā arī sīkāku informāciju par konkursu varat atrast mājaslapā www.darznica.lv.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu