«Dzelzs Vilka Jauno Jāņu Orķestrim» divi albuma atklāšanas koncerti Siguldā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Grupas «Dzelzs Vilks» dibinātais mūsdienu tautas mūzikas projekts «Dzelzs Vilka Jauno Jāņu Orķestris» aicina uz nesen klajā nākušā albuma «Kālabad» atklāšanas koncertiem 18. un 19. janvārī Siguldas novada kultūras centra Kino zālē, kā arī «Sigulda 2014» atklāšanas programmas ietvaros atver «Dzelzs Vilka Darbistabu».

«Kālabad» ir jau trešais studijas albums, kam iedvesmu «Dzelzs Vilks» smēlis dainu plašajos laukos. Tas ir pirmais grupas veikums, kas atšķirībā no citiem «Dzelzs Vilka» mūsdienu tautas mūzikas garā radītiem ierakstiem tapis paplašinātā mūziķu sastāvā, dibinot projektu «Dzelzs Vilka Jauno Jāņu Orķestris». Albums «Kālabad» jau izvirzīts mūzikas ierakstu gada balvas «Zelta Mikrofons 2013» nominācijai «Labākais tautas mūzikas albums».

«Dzelzs Vilka Jauno Jāņu Orķestris» - Juris Kaukulis, Kaspars Tobis, Mārcis Judzis, Kārlis Alviķis, Ieva Strode, Valērijs Cīrulis un viesmūziķi 18. un 19. janvārī kāps uz skatuves divos koncertos Siguldā, kuru grupa uzskata par tās dzimšanas vietu. Abos koncertos skanēs gan jaunā albuma pirmais radio singls «Salā Jūra Daugaviņa», kas vairākas nedēļas pēc kārtas nokļuvis vairāku Latvijas radiostaciju dziesmu topu augšgalā un nominēts mūzikas ierakstu gada balvai kategorijā «Labākā dziesma». Gaidāmas arī šim koncertos nedzirdētas «Kālabad» dziesmas un kompozīcijas, kas guvušas ievērojamu publikas atzinību koncertos Latvijā un Lietuvā.

Mākslinieces Vivannas Marias Staņislavskas albumam radīto oriģinālo ilustrāciju galeriju koncertos iedzīvinās video māksliniece Laura Rožkalne-Ozola. 19. janvāra koncerts tiks iemūžināts arī video koncertierakstā.

Līdztekus koncertiem, «Sigulda 2014» oficiālās atklāšanas programmas ietvaros, 19. janvārī Siguldas novada Kultūras centrā tiks atvērta īpaša «Dzelzs Vilka Darbistaba», kurā omulīgā gaisotnē bērni un pieaugušie varēs uz papīra un tekstila materiāliem gleznot un pēcāk ņemt līdzi savu mītisko vilku, vai citu zvēru, kas nācis no «Kālabad» ilustrāciju galerijas. Turpat būs iespēja sastapt «Dzelzs Vilka Jauno Jāņu Orķestra» mūziķus, iegādāties jauno CD, bet biļešu īpašniekiem - vakarpusē apmeklēt «Kālabad» atklāšanas koncertu Kino zālē.

Koncerti: 18. janvārī, plkst. 19.00 un 19. janvārī, plkst. 19.30.

Biļetes «Biļešu paradīzes» kasēs «bilesuparadize.lv».

Ieeja Dzelzs Vilka Darbistabā 19. janvārī 12.00 –19.30 – bez maksas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu