Štrombergs esot apsvēris iespēju pārtraukt sadarbību ar Lakuču (22)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Divkārtējais olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs pēc neveiksmīgā starta pagājušā gada pasaules čempionātā apsvēris domu pārtraukt sadarbību ar savu treneri Ivo Lakuču, tomēr pēc apdomāšanās viņš sapratis, ka labāku padomdevēju neatradīs, sportists izteicies sarunā ar laikrakstu «Diena».

Pasaules čempionātā Jaunzēlandē pagājušā gada jūlijā Štrombergs nespēja pārvarēt ceturtdaļfināla barjeru. Štrombergs pēdējo reizi pasaules čempionātā triumfēja 2010. gadā, taču kopumā viņam ir divi čempiona tituli - vēl vienu latvietis ieguva 2008. gadā.

«Tie ir tikai vieni mači, turklāt trase bija diezgan šausmīga. Negribu neveiksmi novelt tikai uz trasi, taču jau brīdī, kad to ieraudzīju klātienē, negatīvi sevi noskaņoju. Iekšēji arī zināju, ka neesmu tajā formā, kādā gribētu būt. Tas viss atkal bija galvā,» notikumus atceras Štrombergs, kurš uzskata, ka viņam bija noderīgi pieredzēt pusfinālu un finālu kā skatītājam no malas. «Viss gads jau bija tā iesācies un ritēja ar tādu nolemtības sajūtu. Tomēr redzēju un sapratu, ka vairāk es tā stāvēt un skatīties, kā citi brauc finālā, negribu

«Negribētu to saukt par saķeršanos, bet mums katram par to visu bija savs viedoklis. Kādu laiku principā nerunājām, bija arī ļoti daudz domu par iespējamo trenera maiņu un līdzīgām lietām,» attiecības ar Lakuču pēc pasaules čempionāta raksturo sportists. «Kopumā tas aizgāja pat diezgan tālu. Pēc tam apdomājos un sapratu - ja gribam to darīt augstākajā līmenī, ir jānoslēdz miers un jāturpina darboties. Neviens cits jau mani nepazīst tik labi kā viņš. Šobrīd, to atceroties, vainoju tikai pats sevi, taču tajā pašā laikā gribēju, lai viņš saprot mani - psiholoģiski es nebiju tur, kur gribēju būt

Lakučs pēc pasaules čempionāta masu medijos Štrombergam pārmeta nenoskaņošanos cīņai un sliktu attieksmi, un arī Štrombergs neslēpj, ka motivācija viņam kādu laiku ir bijusi problēma.

«Tas spainis bija izsmelts, taču nu jau atkal palēnām pildās. Arī caurums tajā ir aizlāpīts. Tas ir process un darbs,» uzsver latvietis.

Štrombergs pērn kļuva par Eiropas čempionu, bet ASV čempionāta sezonu noslēdza kopvērtējuma piektajā vietā. Tieši ASV čempionāts ir vienīgās sacensības viņa karjerā, kurās latvietis pagaidām nav spējis kļūt par čempionu.

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu