Aizturēts pirmais eiro kukuļdevējs (29)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Images_of_Money, CC BY-SA 2.0

Pagājušās nedēļas nogalē Rīgas reģionā aizturēts pirmais eiro kukuļdevējs, portālu «Apollo» informēja Valsts policijas pārstāve Ance Rozīte.

Viņa pastāstīja, ka 11.janvārī ap pulksten 17 Ziepniekkalna ielā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Ceļu policijas darbinieki par ceļus satiksmes pārkāpumu, kas saistīts ar atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, apturēja kādu «Volkswagen Golf» vadītāju.

Apturētā transportlīdzekļa vadītājs bija kāds 1962.gadā dzimis vīrietis un, lai izvairītos no administratīvā soda, viņš policistam deva kukuli 20 eiro apmērā.

Rīgas reģionā 2013. gadā pavisam kopā sākti 34 kriminālprocesi par kukuļa došanu ceļu policistam.

Policija atgādina, ka arī turpmāk cīņā ar korupciju uz ceļa pastiprinātu uzmanību pievērsīs ne tikai policistiem, kas ņem kukuļus, bet arī autovadītājiem, kas dod kukuļus. Kukuļu došana saskaņā ar Krimināllikumu ir sodāma pēc 323. panta, kurā par šādu noziedzīgu nodarījumu paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Komentāri (29)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu