Ceļu būvdarbiem šogad tērēs 250 miljonus eiro (15)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Apstiprināts autoceļu būvniecības un rekonstrukcijas darbu iepirkumu plāns šim gadam, un ar to var iepazīties «Latvijas Valsts ceļi» (LVC) interneta mājaslapā.

Kā biznesa portālu «Nozare.lv» informēja LVC, plānā ietverti Kohēzijas fonda līdzfinansētie būvdarbi, valsts reģionālo autoceļu maršrutu sakārtošanas būvdarbi ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējumu, ar valsts budžeta finansējumu plānotie segumu atjaunošanas, segumu virsmu apstrādes, segu pastiprināšanas un rekonstrukcijas darbi, kā arī tiltu pārbūve un satiksmes organizācijas un drošības projektu realizācijas darbi. Iepirkumu plāns tiks aktualizēts reizi nedēļā.

Kopumā 2014.gadā paredzēts 81 būvdarbu iepirkums, no kuriem 15 ir Eiropas Savienības (ES) fondu līdzfinansēti objekti.

Septiņi no minētajiem iepirkumiem jau ir izsludināti.

Plānots, ka arī pārējie iepirkumi tiks izsludināti pēc iespējas savlaicīgi, lai, iestājoties labvēlīgiem laika apstākļiem, varētu uzsākt būvdarbu sezonu, skaidro uzņēmumā.

Papildus iepirkumu plānā minētajam turpināsies darbi vienpadsmit no iepriekšējā gada pārejošos objektos.

Kopējais valsts autoceļiem paredzētais finansējums 2014. gadā ir gandrīz 250 miljoni eiro, no kuriem nepilni 136 miljoni eiro ir ES fondu līdzfinansējums.

Viens no vērienīgākajiem projektiem ir Veclaicenes autoceļa remonts no 15.kilometra. Tā kopējās izmaksas tiek lēstas 19,35 miljonu eiro apjomā. Šo iepirkumu plānots izsludināt februārī. Vērienīgs ir arī autoceļa Krievijas robeža (Grebņeva)-Rēzekne-Daugavpils-Lietuvas robeža remonts no 113.kilometra. Kopumā plānots rekonstruēt 21,5 kilometrus autoceļa, un tā izmaksas tiek lēstas 14,5 miljonu eiro apmērā. Arī šo iepirkumu plāno izsludināt februārī. Jau pērnā gada decembra beigās ir izsludināts iepirkums par Liepājas šosejas rekonstrukciju no 163.kilometra. Tā izmaksas tiek lēstas 14,9 miljonu eiro apmērā. Visi minētie projekti tiks realizēti ar Kohēzijas fonda līdzfinansējumu.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu