Aicina nodot asinis pie tirdzniecības kompleksa «Spice» (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Tirdzniecības kompleksam «Spice» uzsākot sadarbību ar Valsts asinsdonoru centru (VADC), lielveikala apmeklētājiem šogad būs iespēja regulāri nodot asinis, tādējādi palīdzot nelaimē nonākušajiem, portālu «Apollo» informēja VADC pārstāve Linda Kalniņa.

Pirmo reizi specializētais VADC autobuss pie tirdzniecības centra «Spice» C ieejas ieradīsies ceturtdien, 16.janvārī no pulksten 12 līdz 15. Šobrīd asins krātuvē ir nepieciešamas visas asins grupas, īpaši negatīvas, tādēļ ikviens ir laipni aicināts kļūt par asins donoru.

Sākoties 2014.gadam, «Spice» ilgstošajiem sociālās atbildības projektiem – «Palīdzības siena», «Līgatnes makulatūras kaste» un «Mājlietu labdarības dienas» - pievienojusi sadarbību ar VADC. Plānots, ka asins donoru autobuss pie tirdzniecības centra ieradīsies janvāra, marta, jūnija, septembra un decembra otrajā ceturtdienā.

«Neviens nevar paredzēt, kādus pārsteigumus dzīve mums sagatavojusi, tādēļ nepieciešams, lai sabiedrība būtu gatava jebkurā brīdī sniegt palīdzību tiem, kuri nonākuši nelaimē. Ir svarīgi nemitīgi papildinātu asins krājumus, jo asins pārliešana bieži vien ir neatliekama,» saka «Spice direktore Iveta Lāce.

Kļūstot par asins donoru, jānodod 450 mililitrus asiņu, kas nav kaitīgi veselībai. Asins donori ne tikai iegūst gandarījumu par labo darbu, bet arī uzlabo veselību, jo retāk slimo ar hroniskām slimībām.

Svarīgi fakti, kas jāievēro pirms kļūst par asins donoru:

Pirms asins nodošana ir nepieciešams ieturēt vieglu maltīti, lietot daudz šķidruma
Jābūt veselam un vecumā no 18 līdz 65 gadiem
Līdzi jāņem personu apliecinošu dokumentu
Donors nedrīkst svērt mazāk par 50 kilogramiem
Donoram pirms asins nodošanas ir jāatpūšas, nedrīkst būt pēc emocionāla pārdzīvojuma vai smagas darba dienas
Pirms procedūras nedrīkst smēķēt, lietot alkoholu.
Pēc asins nodošanas donors saņem naudas kompensāciju 4,27 eiro apmērā. Donoriem asins nodošanas dienā un nākamajā dienā pienākas brīvdienas, iepriekš to saskaņo ar darba devēju.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu