Godalgotā filma «Dalasas pircēju klubs» Latvijas kinoteātros jau šonedēļ (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

17.janvārī Latvijā sāk demonstrēt filmu «Dalasas pircēju klubs» («Dallas Buyers Club»). Filmas centrālo lomu atveidotāji Metjū Makkonahijs (Matthew McConaughey) un Džareds Leto (Jared Leto) pagājušā nedēļas nogalē notikušajā «Zelta Globusu» balvu pasniegšanas ceremonijā tika atzīti par 2013.gada labākajiem dramatiskajiem aktieriem - Makkonahijs godalgots labākā aktiera kategorijā, savukārt Džereds Leto saņēma Zelta Globusu kā labākais otrā plāna aktieris.

«Dalasas pircēju klubs» ir uz patiesiem notikumiem balstīta drāma par Teksasas kovboja Rona Vudrufa dzīvi, kura radikāli mainās, kad viņam diagnosticē HIV un paziņo, ka dzīvot viņam atlikušas vien 30 dienas. Tolaik, 1985.gadā, kad risinās filmas notikumi, AIDS izplatību sabiedrība tikai sāka apzināties. Rons, no kura novērsās daudzi viņa kādreizējie draugi, sāk meklēt legālus un nelegālus ārstēšanās veidus.

Filmas centrālā zvaigzne, aktieris Metjū Makkonahijs, kurš popularitāti iemantojis ar lomām tādās filmās kā «Kontakts», «Kā pazaudēt puisi desmit dienās», «Laukā no ligzdas», «Maģiskais Maiks» un citos darbos, savā «Zelta Globusu» pateicības runā sacīja: «Ir liels gods būt nominētam un atrasties tādu smagsvaru kompānijā kā Roberts Redfords un Toms Henkss... Šī filma, neparastais stāsts par Ronu Vudrufu, tika attīstīta un dažādās filmu kompānijās noraidīta 86 reizes, jo neviens nevēlējās uzņemties risku. Tomēr pirms pieciem gadiem, šis ģeniālais materiāls un stāsts nonāca īsto cilvēku rokās, un filma varēja uzsākt savu ceļu pie skatītājiem. Un te nu tā ir! Mūsu filma nav par nāvi, bet gluži pretēji - tā ir par vēlmi dzīvot.»

Lai atveidotu ar HIV inficētu varoni, Makkonahijs zaudēja 22 kilogramus svara. Savukārt aktieris un mūziķis Džareds Leto, kuram šī loma bija atgriešanās kino pēc četru gadu pārtraukuma, lomai gatavojās tikpat nopietni, zaudējot 14 kilogramus svara. Džareds Leto savā lomā iejutās ar tādu atdevi, ka visas 25 filmēšanas dienas dzīvoja filmas varoņa ādā, dažkārt sabiedriskās vietās izpelnoties apkārtesošo cilvēku sašutumu un pārsteiguma pilnus skatienus. Filma «Dalasas pircēju klubs» no 17.janvāra tiek izrādīta Rīgas kinoteātros «Kino Citadele», «Multikino» un «Splendid Palace», kā arī Valmierā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu