Latvijas Radio koris laiž klajā jaunāko albumu «Hotelis «Atlantīda»» (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šonedēļ tirdzniecības vietās interesentiem būs pieejams jaunākais Latvijas Radio kora albums «Hotelis «Atlantīda»», kurā apkopotas dziesmas no tāda paša nosaukuma koncertuzveduma, kurš pirmizrādi piedzīvoja 2012. gada aprīlī Spīķeru koncertzālē. Uzvedums tika veidots, par pamatu ņemot Artura Maskata mūziku ar Aleksandra Čaka dzeju, «Apollo» pastāstīja Ilze Tormane.

80. gadu sākumā Arturs Maskats radīja virkni dziesmu – sākumā ar Ojāra Vācieša, pēc tam ar Aleksandra Čaka dzeju. Dziesmas dziedāja Ivars Kalniņš, un kopā ar dziesmu autoru īstenotajām aktiera koncertprogrammām tām bija labi panākumi. Apmēram pirms desmit gadiem, satiekoties Latvijas Radio kora mākslinieciskajam vadītājam Sigvardam Kļavam, komponistam Arturam Maskatam un režisoram Viesturam Kairišam, radās doma par uzvedumu «Hotelis «Atlantīda»». Maskats atkal lasīja Čaka dzeju, un piedzima jaunas dziesmas, kas šajā albumā dzirdamas autora aranžējumā. Senāk uzrakstītās dziesmas aranžēja Latvijas Radio kora uzticami sadarbības partneri.

Pagājušā gada oktobrī koncertuzvedums saņēma Rīgas domes specbalvu par novatorisku un mākslinieciski augstvērtīgu Rīgas pilsētas un Aleksandra Čaka dzejas interpretējumu. Abi jaunākie kora ieraksti – «Imants un Ziedonis» un «Hotelis «Atlantīda»» – ir izvirzīti Gada ierakstu balvai «Zelta mikrofons 2013» nominācijā «Labākais koncertuzveduma un teātra mūzikas albums».

Cits pagājušā gada nogalē izdotais Latvijas Radio kora albums «Imants un Ziedonis» lielā pieprasījuma dēļ ir izpārdots. Jaunā tirāža tirdzniecības vietās nonāks janvāra beigās. Albumus varēs iegādāties «Lukabuka» veikalā LNO kasēs, veikalā «Riija», «Upe», «Upe TT», «Randoms», Jāņa Rozes grāmatnīcās, «Musica Baltica», galerijā «Istaba», kā arī «Latvijas Koncertu» rīkoto koncertu norises vietās.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu