Latvijas vēstnieks pie Svētā Krēsla Einars Semanis tiekas ar pāvestu Francisku (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

13.janvārī Vatikāna Apustuliskajā pilī pāvests Francisks tikās ar Latvijas vēstnieku pie Svēta Krēsla Einaru Semani, informēja Ārlietu ministrijas Preses centrs. Pāvests Francisks sūta Latvijas valsts vadītājiem un tautai svētību, kā arī vissirsnīgākos laba vēlējumus Jaunajā gadā. Vēstnieks Einars Semanis nodeva pāvestam Franciskam Valsts prezidenta Andra Bērziņa un Latvijas tautas vislabākos novēlējumus Jaunajā 2014.gadā.

E.Semanis Valsts prezidenta vārda izteica pāvestam atkārtotu uzaicinājumu apmeklēt Latviju. Vēstnieks informēja, ka nākošajā - 2015.gadā aprit 800 gadi, kopš pāvests Inocents III nodēvēja toreizējo Livonijas teritoriju, mūsdienu Latviju un Igauniju par Terra Mariana (Māras zeme). E.Semanis atzīmēja, ka Latvijas valsts augstu vērtē baznīcas lomu sabiedrības morālajā un garīgajā atdzimšanas laikā, kad notiek atveseļošanās no ekonomiskās krīzes. Vēstnieks Semanis norādīja, ka Latvija ir pateicīga Svētajam Krēslam par sniegto līdzjūtību un mierinājumu saistībā ar traģēdiju Zolitūdē. E. Semanis atzīmēja, ka pāvesta Franciska paustās domas viņa apustuliskajā pamudinājumā "Evaņģēlija prieks" sniedz morālo spēku. Tikšanās laikā vēstnieks uzdāvināja Mario Eskovaras grāmatas "Francisks. Lūgšanu spēks" tulkojumu latviešu valodā.

Uzrunājot gadskārtējā tikšanās reizē ārvalstu diplomātus, pāvests sniedza savu skatījumu uz notikumiem un procesiem starptautiskajā dzīvē. Pāvests norādīja, ka brālības gars ir pamats ceļam uz mieru. Runājot par konkrētām norisēm dažādos pasaules reģionos, pāvests akcentēja, ka, risinot starptautiskās problēmas un konfliktus, ir jārod diplomātijas un dialoga ceļš. Viņš it īpaši atzīmēja, ka jaunajai paaudzei ir jābūt uzticīgai atvērtības un solidaritātes kultūrai. Pāvests pasvītroja, ka mieru apdraud jebkuri cilvēciskās cieņas aizskārumi. Pāvests Francisks ar satraukumu pieminēja, ka daudzviet pasaulē ir pārtikas trūkuma problēmas, pastāv cilvēktirdzniecība un ir imigrantu problēmas. Mūsdienu pasaulei ir vajadzīga solidāra palīdzība vājākajiem un dzīves pamestajiem. Kā draudu mieram pāvests vērtēja nesaprātīgu dabas resursu izmantošanu. Pāvests Francisks apliecināja, ka Svētais Krēsls ir gatavs sadarboties, sekmējot brālību, mieru un saskaņu pasaulē.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu