Pie kriminālatbildības par laupīšanu sauc Ralfu Tokaho (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Latgales tiesas apgabala prokuratūras prokurors pie kriminālatbildības saucis pagājušā gada rudenī par bruņotu laupīšanu aizturēto Ralfu Tokaho.

Kā informē prokuratūrā, persona saukta pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 233.panta otrās daļas, 176.panta ceturtās daļas, 269.panta pirmās daļas, 175.panta trešās daļas un 143.panta pirmās daļas.

Saskaņā ar celto apsūdzību, persona novēroja kādu autoservisu Rēzeknē, kur pēc kāda laika izdarīja laupīšanu, lietojot šaujamieroci. Pēc izdarītā noziedzīgā nodarījuma, apsūdzētais brauca ar nolaupītu automašīnu un, bēgot no policijas patruļas, izraisīja ceļu satiksmes negadījumu. Vēlāk laupītāju panāca policijas darbinieki, bet apsūdzētais, lietojot šaujamieroci, uzbruka likumsargiem un nolaupīja policijas automašīnu.

Tokaho bēguļoja no policijas Rēzeknes novadā un pilsētā līdz policijas darbinieki viņu aizturēja.

Apsūdzētajam piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Kā ziņoja LETA, operatīvo meklēšanas pasākumu rezultātā ilgāk nekā pusotru nedēļu bēguļojušo, par bruņotas laupīšanas veikšanu meklēto 1965.gadā dzimušo Tokaho policijas darbinieki sadarbībā ar robežsargiem operatīvo meklēšanas pasākumu rezultātā aizturēja pērn 4.septembrī ap pusnakti Rēzeknes apkaimē kādā neapdzīvotajā vasarnīcas mājā.

Aizturēšanas brīdī pie Tokaho tika atrasts un atsavināts šaujamierocim līdzīgs priekšmets. Apstiprinājās arī informācija par to, ka Tokaho bijis ievainots, tāpēc pēc aizturēšanas viņš nodots mediķu aprūpē palīdzības sniegšanai.

Jau ziņots, ka pērn 23.augustā Rēzeknes pusē aizdomās par bruņotas laupīšanas veikšanu tika sākta 1965.gadā dzimušā Tokaho meklēšana. Viņš šajā dienā ap plkst.17 bija iegājis kādā autoservisā Rēzeknē un, piedraudot ar apgrieztai medību bisei līdzīgu priekšmetu, sasējis servisa darbinieku, bet pēc tam nolaupījis automašīnu «Audi Q7».

Brīdi vēlāk pilsētā šo automašīnu, kad tā ievērojami pārkāpa atļauto braukšanas ātrumu, pamanīja Ceļu policijas ekipāža, bet autovadītājs nepakļāvās policijas darbinieku likumīgajām prasībām, sāka bēgt un avarēja. Pēc avārijas laupītājs ceļu policistiem piedraudēja ar ierocim līdzīgo priekšmetu un atņēma viņiem trafarēto dienesta automašīnu. Valsts policijas Iekšējās drošības birojs nav konstatējis pārkāpumus policistu rīcībā.

Tokaho iepriekš ir vairākkārt tiesāts par bruņotām laupīšanām un pēdējo reizi no ieslodzījuma atbrīvojies šā gada pavasarī, kur par 17 laupīšanu epizodēm izcietis 6,5 gadu sodu ieslodzījumā.

Bēguļojošais noziedznieks bija izsludināts arī starptautiskajā meklēšanā.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu