NATO izcilības centra direktora amatā apstiprina diplomātu Kārkliņu (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Otrdien Ministru kabinetā (MK) apstiprināts Aizsardzības ministrijas sagatavotais rīkojuma projekts «Par direktoru Ziemeļatlantijas līguma organizācijas izcilības centram stratēģiskās komunikācijas jautājumos», ieceļot NATO izcilības centra stratēģiskās komunikācijas jautājumos direktora amatā ilggadējo diplomātu Jāni Kārkliņu, informē Aizsardzības ministrijā.

Kārkliņš amatam tika izvēlēts konkursa kārtībā, atzīstot par būtisku centra attīstībai viņa līdzšinējo, ilgstošo diplomātiskā darba pieredzi, ieņemot vadošus amatus gan valsts pārvaldē, gan starptautiskās organizācijās, kā arī pieredzi starptautiska mēroga darba grupu un sarunu vadīšanā. Tādēļ īpaši augstu vērtējama Kārkliņa pēdējo trīs gadu darba pieredze, pildot UNESCO ģenerāldirektora vietnieka komunikāciju un informācijas jautājumos pienākumus, tajā skaitā strādāts ar tādiem jautājumiem kā informācijas pieejamības veicināšana, jauno mediju attīstības un ietekmes analīze, informācijas un kultūras daudzveidības saglabāšana un nodrošināšana pasaules informācijas tīklos.

Kārkliņš ir ieguvis izglītību inženierzinātnēs, kas papildināta ar diplomātu apmācības programmu Stenfordas universitātes Hūvera institūtā ASV.

Centra darba uzsākšanai, valdībā lemts arī par izcilības centra Koordinācijas komitejas izveidi, apstiprinot rīkojuma projektu «Par Ziemeļatlantijas līguma organizācijas izcilības centra stratēģiskās komunikācijas jautājumos Koordinācijas komitejas sastāvu». Saskaņā ar likumā «Par Ziemeļatlantijas līguma organizācijas izcilības centru stratēģiskās komunikācijas jautājumos» noteikto, Koordinācijas komiteja ir centra lēmējorgāns. Komiteju vadīs Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Sārts. Tās locekļi būs Valsts kancelejas direktora vietniece valsts pārvaldes komunikācijas jautājumos, Komunikācijas departamenta vadītāja Laine Kučinska, Ārlietu ministrijas Drošības politikas un starptautisko organizāciju direkcijas vadītāja Baiba Braže, Zemessardzes komandieris pulkvedis Leonīds Kalniņš, Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departamenta direktors Kaspars Galkins.

Saskaņā ar likumu NATO izcilības centra stratēģiskās komunikācijas jautājumos mērķis ir sniegt atbalstu un stiprināt alianses stratēģiskās komunikācijas spējas. Tā uzdevums ir izstrādāt priekšlikumus un sniegt viedokli stratēģiskās komunikācijas uzlabošanai un īstenošanai, organizēt pētniecības darbu un pilnveidot apmācību, kā arī sniegt citu nepieciešamo atbalstu saskaņā ar NATO prioritātēm un uzdevumiem šajā nozarē.

Likums «Par Ziemeļatlantijas līguma organizācijas izcilības centru stratēģiskās komunikācijas jautājumos» stājās spēkā 2014.gada 1.janvārī.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu