Ir cerības, ka cilvēkiem vairs nebūs problēmas ar matiem (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Tom Ba., CC BY-NC-ND 2.0

Ilgu laiku kosmetoloģijā pastāvēja tikai tā sauktā virspusēja kosmētika ar aktīvām sastāvdaļām sastāvā, kuras nevar iekļūt dzīļākos ādas slāņos. Barojošas vielas palika uz ādas virsmas, veidojot noteiktu aizsargplēvi, informē Irina Šļakota, SIA «Amarina» attīstības direktore.

Protams,nepieciešamība pēc šādas kosmētikas ir, jo tā aizsarg ādu no kaitīgās ietekmes, kas dod iekšējiem ādas slāņiem strādāt patstāvīgi. Tomēr risināt nopietnas ādas problēmas tāda kosmētika nevar.

Katra persona zaudē no 50 līdz 100 matu katru dienu. Mati aug uz galvas no 3 līdz 7 gadiem. 90 % no matiem uz galvas aktīvi pieaug , atlikušie 10 % paliek nemainīgā jeb miera stāvoklī . Šis posms ilgst no 2 līdz 6 mēnešiem, pēc kura mati izkrīt. Parasti ar vecumu mati nekļūst plānāki, bet dažreiz vietā, kur mati jau izkrita, jauni neaug. Šis process var sākties jau jaunībā. Matu izkrišanu var izraisīt dažādas slimības, hormonālā nelīdzsvarotība, galvas traumas vai sabojāts galvas skalps, stress vai noteiktu medikamentu lietošana.

Jebkurā veikalā plauktos ar kosmētiku var atrast matu izkrišanas aizsardzības līdzekļus. Pirmkārt, tie ir šampūni, kondicionieri un maskas. Plaša patēriņa tirgus šampūni diez vai pasargās jūs no matu izkrišanas problēmas. Lai pilnībā atbrīvoties no šīs problēmas, vajadzīgs patiešām stiprs un aktīvs līdzeklis.

«Es vienmēr saku, ka mati ir galvenais personas aksesuārs no paaudzes paaudzē. No matiem sākas stils», stāsta Šons Donaldsons, matu salona «Sean Donaldson Hair» īpašnieks.

Ar nanosomu atklāšanu sākās cerības, ka cilvēkiem vairāk nebūs problēmu ar matiem. Ideāla piegādes sistēma ar nanosomu tieši līdz nepieciešamam dziļumam ādas slāņos palīdzēs jebkuram saglabāt savus matus veselīgus un patiešām burvīgus.

Nanosomi ir mikroskopiskie baloni, kuros var iekļūt dažādas sastāvdaļas (piem. nanosomi ar E vitamīnu). Sakarā ar nanosoma lielumu, tas spēj iekļūt dziļākajos ādas slāņos, kur tas apvalks izšķīst, un āda iegūst savu nepieciešamo vielu «iekšā».

Sākās revolūcija matu kopšanas līdzekļu sfērā. Problēma bija tikai viena, ar ko piepildīt nanosomu, lai dabūt ideālu līdzekli.

«Pasaule dalās uz pusēm, pirmā zaudē matus un grib to izmainīt, otra negrib, lai tas notiktu ar viņiem»-stāsta Daniels Kesins, «DS Laboratories» dibinātājs. «Mēs patērējam 5 gadus, lai izveidot Revita - produktu ar pārsteidzošo ārstēšanu, kuru varēs izmantot ikviens. Iedomājieties par šampūnu, kas ir ne tikai ļoti labs līdzeklis matu mazgāšānai, bet arī dod visu nepieciešamu, lai jūsu skalps un mati bija veselīgi vienmēr. Tas būtu labāks produkts tirgū.»

Tādas aktīvas vielas, kā ābolu polifenols, kofeīns, roibosa tēja, taurīns ir iekļautas Revita, kas padara to organisku un minimāli ķīmisku, bet ar to ļoti efektīvu. «Mēs izdarījām visu, lai šie unikālie DS Laboratories līdzekļi būtu pieejami arī Latvijā. Mēs ļoti gribam, lai cilvēki arī mūsu valstī aizmirstu par matu izkrīšanas problēmu un vairāk domātu par to, kā tos padarīt vēl skaistākus» - stāsta Irina Šļakota, DS Laboratories pārstavis Latvijā, firmas «Amarina» attīstības direktore. Tagad produkts ir pieejams arī Latvijas tirgū.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu