Skolās turpināsies pārmaiņu process sociālās atstumtības mazināšanai (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai turpinātu līdz šim veiksmīgi īstenoto sociālās atstumtības mazināšanu sekmējošu darbu 39 Latvijas skolās visu 2013./2014. mācību gadu, LR Izglītības un zinātnes ministrijas lēmums paredz Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes īstenotā projekta «Atbalsta programmu izstrāde un īstenošana sociālās atstumtības riskam pakļauto jauniešu atbalsta sistēmas izveidei» īstenošanas beigu termiņa pagarināšanu līdz 2014. gada 30. aprīlim.

«Divu gadu laikā esam novērojuši, ka interese gan no skolām, gan pašvaldībām par atbalsta programmā izstrādātajiem instrumentiem aizvien pieaug. Tas liecina par pozitīvi vērtējamu vēlmi ieviest pārmaiņu procesu savās skolās, sekojot līdzi citu skolu un pašvaldību kolēģu iegūtajiem rezultātiem darbā ar jauniešiem. Šajos rezultātos divu gadu laikā piecpadsmit Latvijas pašvaldībās ir pieauguši skolēnu uzvedības pozitīvie rādītāji, paaugstinājušies mācību sasniegumi, pilnveidotas skolotāju, vecāku, pašvaldības darbinieku zināšanas un prasmes, kā arī veicināta sadarbība pašvaldībā,» norāda Latvijas Universitātes projekta «Atbalsts» vadītāja Dr. sc. administr. Gunta Kraģe.

Līdz ar projekta īstenošanas beigu termiņa pagarināšanu skolām būs pieejami eksperti konsultācijām, supervīzijas un vizītes skolās, lai turpinātu iesākto pārmaiņu procesu līdz pašreizējā mācību gada beigām, tādējādi nodrošinot nepārtrauktību iesāktajās aktivitātēs skolās ar ekspertu līdzdalību un atbalstu ikdienas darbā. Līdz projekta noslēgumam paredzēts gan sagatavot praktiskus materiālus, gan īstenot seminārus tālākai pārmaiņu ieviešanai skolās.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu