Video: Apskati jaunākā «Porsche» neparasto jumta mehānismu (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Detroitas auto izstādē tradīcijām bagātais autoražotājs «Porsche» skatītājus iepazīstināja ar savu jaunāko modeli «Targa». Auto ir saglabājis «Porsche» tradicionālās līnijas, taču tas ir ieguvis jaunu jumta nolaišanas sistēmu, kas izskatās pietiekoši sarežģīta.

Kad «Porsche» Detroitas izstādē skatītājiem pirmo reizi demonstrējis «911» sērijas jaunāko modeli «Targa», visi uz mirkli izbrīnā apklusuši, atceras portāla «Autoblog.com» autori, kuri šo brīdi piedzīvoja klātienē. «Auto ir aprīkots ar sarežģītāko jumta nolaišanas sistēmu, kādu mums pa ilgiem laikiem nācies redzēt. To var vēl vienīgi salīdzināt ar Japānas tirgum paredzēto «Civic del Sol», kas tirgū parādījās deviņdesmitajos,» secina apskatnieki.

Jumta nolaišanas sistēma sastāv no divām daļām - vidējās jumta pamatnes un daļas, kas ietver aizmugurējo stiklu. Procesa sākumā jumta aizmugurējā daļa paceļas un dod vietu jumta vidējai daļai. Kad tā ir nozudusi kaut kur automašīnas aizmugurē, jumta daļa ar aizmugurējo stiklu no jauna atgriežas sākumpozīcijā un «Targa» pasažieri var turpināt pārvietoties kabrioletā.

Neraugoties uz neierasti sarežģīto mehānismu, jumta maiņas process notiek ļoti ātri. Šķiet, ka arī pats «Porsche» ir lepns par jauno jumtu, ne velti vienā no jaunā auto reklāmām, nozīmīgu reklāmas klipa daļu tiek demonstrēts kādas celtnes modernais stikla jumts.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu