Programmu «Erasmus+» Latvijā atklās komisāre Andrula Vasiliu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmdien, 20.janvārī, Eiropas izglītības, kultūras, daudzvalodības un jaunatnes lietu komisāre Andrula Vasiliu (Androulla Vassiliou) Latvijā atklās jauno Eiropas Savienības izglītības, apmācības, jaunatnes un sporta atbalsta programmu Erasmus+. Programmas atklāšanas konferencē, ko rīko Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA), izglītības politikas veidotāji diskutēs par Erasmus+ mērķu īstenošanu, informēja Linda Kapustinska, Valsts izglītības attīstības aģentūras Komunikācijas un programmu publicitātes nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste.

Konferencē «ES atbalsta programma izglītības, apmācības, jaunatnes un sporta jomā Erasmus+» sabiedrību iepazīstinās ar jaunās programmas mērķiem un informēs par Latvijas izglītības, jaunatnes un sporta politikas saistību ar jaunās ES programmas Erasmus+ atbalsta iespējām.

Atklāšanas konference notiks 20.janvārī plkst. 10:00 viesnīcā «Radisson Blu Hotel Latvija», Elizabetes ielā 55, Rīgā.

Konferencē piedalīsies izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja Ina Druviete, Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretāre Sanda Liepiņa un VIAA direktore Dita Traidās.

Konferences turpinājumā notiks paneļdiskusija «Izglītības un uzņēmējdarbības sektoru tuvināšana prasmju attīstības un nodarbinātības veicināšanai», kurā piedalīsies sociālo partneru, jaunatnes organizāciju, valsts un pašvaldību iestāžu pārstāvji no dažādiem izglītības un uzņēmējdarbības sektoriem.

«Joprojām sabiedrībā aktuāls ir jautājums, kā uzlabot saikni starp izglītību, zinātni un uzņēmējdarbību, lai veicinātu ne tikai Latvijas, bet arī Eiropas konkurētspēju pasaulē. Mēs esam pārliecināti, ka jaunā Erasmus+ programma spēs uzrunāt, iedvesmot un parādīt daudzpusīgus starpvalstu sadarbības veidus, lai tuvinātu šos sektorus, reizē attīstot iesaistīto indivīdu kompetences,» komentē VIAA direktore Dita Traidās.

Plašāku informāciju par programmu Erasmus+, projektu izstrādes vadlīnijām un iesniegšanas kārtību skatieties Eiropas Komisijas mājaslapā, kā arī VIAA mājaslapas www.viaa.gov.lv sadaļā «Erasmus+».

Programmā Erasmus+ apvienotas līdzšinējās ES programmas, aptverot visas izglītības jomas: Mūžizglītības programmu - Erasmus (augstākā izglītība), Leonardo da Vinci (profesionālā izglītība), Comenius (skolu izglītība), Grundtvig (pieaugušo izglītība), «Jaunatne darbībā» un piecas starptautiskās programmas (Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink un programma sadarbībai ar rūpnieciski attīstītajām valstīm). Pirmo reizi Erasmus+ piedāvās ES atbalstu sporta jomā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu