Rīgā atklāj jaunu ambulatoro klīniku (21)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicātes foto

14. janvārī, Rīgā tika atklāta jauna ambulatora medicīnas iestāde – Capital Clinic Riga, kas atrodas Duntes ielā 15 A, informēja Inguna Almbauere, Capital Clinic Riga mārketinga speciāliste.

CAPITAL CLINIC RIGA ir veidota kā augstas klases klīnika, kas piedāvās plaša spektra medicīnas pakalpojumus, nodrošinot augstākos mūsdienu veselības aprūpes standartus gan diagnostikas, gan ārstniecības, gan servisa ziņā. Jaunā klīnika ir Veselības centra 4 vadītāja Māra Rēvalda un medicīnas un pacientu tiesību speciālistes Signes Dauškanes – Plataces ieceres īstenojums par augstiem medicīnas standartiem un šīs jomas labākās prakses un pieredzes paraugiem atbilstošu klīniku.

Līdz šim klīnikas izveidē ir ieguldīti 782 579, 5 € (550 000 Ls), bet tehnoloģiju iegādei vēl paredzēts ieguldīt ap 284 574, 3 € (200 000 Ls). Klīnikas telpas izvietotas ēkas Duntes ielā 15A 3. un 4. stāvā, un to kopējā platība ir 1140 kvadrātmetri.

Māris Rēvalds, VC4 valdes priekšsēdētājs un Capital Clinic Riga valdes loceklis, uzsver, ka medicīnas nozare mūsdienās attīstās ļoti strauji – gan medicīnas tehnoloģiju, gan metožu, gan pētījumu un atklājumu ziņā, gan veidā, kā medicīnas pakalpojumi tiek sniegti klientiem, tādēļ ne mirkli nedrīkst uzskatīt, ka ir sasniegta pilnība, ne mirkli nedrīkst apstāties attīstībā.

«Man ir pietiekami liela pieredze un zināšanas, darbojoties šajā nozarē jau 20 gadus. Es spēju pārredzēt «spēles laukumu», saskatīt kopsakarības. Lai gan pēc izglītības esmu ārsts, šo gadu laikā man ir attīstījusies biznesa intuīcija, kas ļauj pieņemt pareizus lēmumus. Tomēr lēmums par to, ka ir jāatver jauna tipa privātā medicīnas iestāde, kas no esošajām atšķiras ar mūsdienu prasībām visatbilstošāko medicīnas tehnoloģiju un metožu pielietojumu, kā arī paaugstinātu servisa līmeni, tika pieņemts, vadoties ne tik daudz pēc intuīcijas, cik, ņemot vērā klientu pieaugošās vēlmes un vajadzības saņemt kvalitatīvu veselības aprūpi. Tas ir vēl viens pakāpiens uz augšu, jo VC4 paplašinās nepārtraukti, mēs katru gadu atveram kādu jaunu filiāli, un šogad, VC4 jubilejas gadā ar prieku klientu rīcībā nododam jauno klīniku. Mēs savā uzņēmumā investējam un turpināsim to darīt arī turpmāk, taču paturot prātā, ka mēs kā uzņēmēji – ārsti vairāk esam orientēti uz procesiem un lēmumiem, kuru atskaites punkts ir nevis ekonomiskais izdevīgums, bet gan devums nozares attīstībai un sabiedrībai.»

Signe Dauškane – Platace, Capital Clinic Riga valdes priekšsēdētāja, uzskata, ka cilvēkam, kurš meklē ārsta palīdzību jeb pacientam ir jābūt visas medicīnas sistēmas centrā, katram cilvēkam, kurš ir atnācis pie ārsta, ir jāsaņem pietiekoši daudz uzmanības, izsmeļošas informācijas, kvalitatīvas izmeklēšanas un ārstēšanas, tieši tādā veidā, kādā to vajadzības gadījumā vēlētos saņemt pats ārsts.

«Joprojām uzskatu, ka būt par ārstu nav tikai profesija, bet gan misija palīdzēt cilvēkiem. Pilnībā piekrītu profesora Paula Stradiņa teiktajam, ka «medicīna reizē ir amats, zinātne un māksla». Uzskatu, ka priekšnoteikums veiksmīgām ārsta un pacienta attiecībām un labam ārstniecības rezultātam ir ne tikai ārsta medicīniskās zināšanas un profesionalitāte, bez kā veiksmīga ārstēšana nemaz nav iespējama, bet ļoti lielā mērā arī ārsta prasmei runāt ar cilvēku, iedvesmot un motivēt viņu darīt visu, lai viņš pats vēlētos uzlabot savu veselību. Un viss pārējais balstīts veiksmīga menedžmenta, iespēju un tehnoloģiju kombinācijā».

Capital Clinic Riga piedāvās pakalpojumus galvenokārt šādās medicīnas jomās: diagnostikā; vispārējās veselības pārbaužu programmās (check-up); ārstēšanā (kardioloģija, internā medicīna, ginekoloģija, otolaringoloģija, dermatoloģija, uroloģija, endokrinoloģija, oftalmoloģija, ķirurģija u.c); rehabilitācijā; lāzera un ķirurģiskajās manipulācijās; sporta medicīnā; grūtnieču aprūpē; pediatrijā u.c.

Pateicoties jaunākajām medicīnas tehnoloģijām, vairāki pakalpojumi dermatoloģijā un ginekoloģijā būs unikāli Latvijā (urīna inkontinences, kā arī nagu sēnītes ārstēšanā, nevēlamu ādas veidojumu likvidēšanā un ādas atjaunināšanā ar Fotona lāzeri), bet precīzāko diagnostiku nodrošinās: jaunākās paaudzes premium klases ultrasonogrāfijas iekārtas (Siemens Acuson X700, Philips EPIQ7G, GE Vivid E9, GE Voluson E8 un GE Voluson S8); funkcionālās diagnostikas iekārtas (kardiopulmonālajam jeb kompleksajam slodzes testam); pilna spektra diagnostikas aprīkojums oftalmoloģijā (acu sonogrāfiskā izmeklēšana, optiskās koherentās tomogrāfijas izmeklējums (OCT), redzes lauka pārbaude, intraokulārā spiediena mērīšana korelācijā ar tahimetrijas datiem u.c.); audiometrijas iekārtas dzirdes pārbaudei un daudzas citas diagnostikas iespējas. Speciālistu pirmreizējās konsultācijas cena vidēji būs 39 € (27.41Ls)

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu