Zināmi gandrīz visu F-1 pilotu jaunās sezonas starta numuri (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Kļuvuši zināmi gandrīz visu jaunās sezonas Pirmās formulas (F-1) pilotu numuri, ar kuriem viņi startēs sacensībās.

No 2014. gada sezonas braucēji sacensībās startēs ar numuriem, kas viņiem paliks uz visu atlikušo F-1 karjeru. Starpsezonā piloti varēja izvēlēties no #2 līdz #99, bet #1 tika rezervēts pasaules čempionam vācietim Sebastjanam Fetelam.

Iepriekš F-1 pilotiem numuri mainījās praktiski katru sezonu, jo tie bija atkarīgi no ieņemtās vietas čempionāta kopvērtējumā. Lēmums par pastāvīgu numuru ieviešanu tika pieņemts, lai uzlabotu F-1 mārketinga situāciju.

Fetels no «Red Bull» komandas jaunajā sezonā startēs tieši ar #1, bet kā rezerves variantu viņš izvēlējies #5, ja nu pēc nepilna gada viņš zaudē labākā F-1 pilota godu. Tikmēr Fetela jaunais komandas biedrs austrālietis Daniels Rikjardo jaunajā sezonā startēs ar #3.

«McLaren» pilots brits Džensons Batons nu sacensībās piedalīsies ar #22, jo tieši ar šādu numuru viņš 2009. gadā izcīnīja līdz šim savu vienīgo pasaules čempiona titulu, bet viņa komandas biedrs Kevins Magnusens no Dānijas sacīkstēs startēs ar #20 - ar šādu skaitli uz bolīda viņš iepriekšējā sezonā triumfēja «Formula Renault 3.5» čempionātā.

Soms Kimi Raikonens pēc atgriešanās «Ferrari» komandā «Grand Prix» izcīņā piedalīsies ar #7, īpaši nepamatojot, kāpēc pieņēmis šādu lēmumu. «Šim numuram nav nekāda stāsta. Ar to jau braucu iepriekšējā sezonā un neredzu iemeslu, lai to mainītu. Man šis numurs patīk, un tas ir gana labs iemesls.»

Tikmēr viņa komandas biedrs spānis Fernando Alonso startēs ar #14, jo to viņš uzskata par veiksmīgu ciparu. «1996. gada 14. jūlijā 14 gadu vecumā es kļuvu par pasaules čempionu kartingā, bet uz mana spēkrata bija numurs 14.»

«Mercedes» braucējs brits Lūiss Hemiltons sacensībās piedalīsies ar #44, jo ar šo ciparu uz spēkrata viņš sāka karjeru kartingu sacensībās.

Savukārt venecuēlietis Pastors Maldonado, kurš jaunajā sezonā pārstāvēs «Lotus» komandu, startēs ar #13, kas F-1 čempionātā Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) noteikumu dēļ netika izmantots ļoti ilgu laiku, jo tika uzskatīts par neveiksmīgu numuru.

Šobrīd vēl nav zināms «Marussia» komandas braucēja brita Marka Čiltona formulas numurs, bet «Caterham» vienība vēl nav paziņojusi savus jaunās sezonas pilotus.

F-1 pilotu numuri 2014. gada sezonā:

  • «Red Bull»: #1 Sebastjans Fetels, #3 Daniels Rikjardo;
  • «Mercedes»: #44 Lūiss Hemiltons, #6 Niko Rosbergs;
  • «Ferrari»: #14 Fernando Alonso, #7 Kimi Raikonens;
  • «Lotus»: #8 Romēns Grožāns, #13 Pastors Maldonado;
  • «Mclaren»: #22 Džensons Batons, #20 Kevins Magnusens;
  • «Force India»: #27 Niko Hilkenbergs, #11 Serhio Peress;
  • «Toro Rosso»: #25 Žans Ēriks Verņs, #26 Daņila Kvjats;
  • «Williams»: #19 Felipe Masa, #77 Valteri Botass;
  • «Sauber»: #99 Adrians Zutils, #21 Estebans Gutjeress;
  • «Marussia»: #17 Žils Bjanšī.
Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu