Nepatīkamu pārsteigumu kādu rītu piedzīvo Čaka ielas nama iedzīvotāji Rīgā (200)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Ekrānuzņēmums

Kādu rītu nepatīkams pārsteigums gaidīja Čaka ielas 113.nama iedzīvotājus Rīgā - viņu automašīnām nama pagalmā bija uzlikti sodi par «neatļautu automašīnas novietošanu privātā teritorijā», vēsta Latvijas Televīzijas raidījums «Četras istabas».

Iedzīvotāji ir sašutuši par situāciju.

Sods - 30 eiro- iedzīvotājiem jāmaksā par to, ka viņu auto «nepareizi novietots pie ceļa braucamās daļas».

Vairāki iemītnieki šeit dzīvo jau kopš pagājušā gadsimta 60. gadiem un tādu, viņuprāt, nekaunību, no policijas puses neatceras.

Turklāt sods par šādu pārkāpumu kļuvis lielāks - ja pērn vēl par šādu pārkāpumu bija jāmaksā 20 lati, tad šogad jau 30 eiro jeb 21 lats.

Sodītie auto īpašnieki sākotnēji pieļāva, ka zemes īpašnieki ir snieguši sūdzības par novietotajiem spēkratiem, taču izrādījās, ka auto novietots nepareizi attiecībā pret ceļa braucamo daļu.

Rīgas Pašvaldības policijas pārstāve Inese Tīmane skaidro, ka Čaka ielas 113 nama pagalmā policija ieradusies pēc kāda iedzīvotāja izsaukuma.Viņš esot sūdzējies konkrēti par vienu auto, kas regulāri tiekot novietots tā, ka traucē citiem transporta līdzekļiem iekļūt un izkļūt no šī iekšpagalma. Tomēr soda kvīti logā saņēma trīs automašīnu īpašnieki, jo, ja policija konstatējusi, ka vairākas automašīnas novietotas nepareizi, tad administratīvā pārkāpuma protokoli jāsastāda tām visām.

Tīmane skaidro, ka arī iekšpagalmi ir brauktuves un uz tiem attiecas tādi paši noteikumi.Tīmane norāda, ka visās situācijās, ja ir pretenzijas un argumenti, cilvēki sodu var pārsūdzēt 30 dienu laikā.

Kāds mājas iedzīvotājs raidījumam saka: «Došos uz policiju, lai pastāsta kā man savā istabā pareizi novietot zeķes un savā pagalmā - automašīnu».

Vairāk skaties raidījuma «Četras istabas» sižetā!

Komentāri (200)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu