Rīgas Domā notiks barikāžu atcerei veltīts koncerts «Vakara saullēkts» (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

20.janvārī plkst.18 Rīgas Domā notiks barikāžu atcerei veltīts koncerts «Vakara saullēkts», informēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta sabiedrisko attiecību vadītāja Indra Vilde.

Koncertā muzicēs koklētāja Laima Jansone un Rīgas kamerkoris «Ave Sol». Koris izpildīs latviešu kormūzikas klasiku - Jēkaba Graubiņa, Jurjānu Andreja un Emiļa Melngaiļa latviešu tautasdziesmu apdares, kā arī Pētera Barisona un Jāzepa Vītola kora dziesmas. No mūsdienu repertuāra «Ave Sol» sniegumā varēs dzirdēt Pētera Plakida skaņdarbu «Tavas saknes tavā zemē» ar Vizmas Belševicas dzeju, kā arī Ērika Ešenvalda kompozīciju «O salutaris hostia». Rīgas kamerkori «Ave Sol» šajā koncertā diriģēs Andris Veismanis, kurš 2013.gada rudenī kļuva par kora galveno diriģentu.

Klausītājus koncerta laikā priecēs arī «Ave Sol» solistes Sniedze Kaņepe, Santa Stalidzāne un Aija Veismane, kuru trio izpildījumā skanēs dziesmas «Skaņu balsu es palaidu» un «Dzied’ pa priekšu, brāļu māsa».

Koncertā piedalīsies arī «Sinfonietta Rīga» stīgu kvartets, kurš atskaņos amerikāņu minimālista Filipa Glāsa meditāciju, kā arī improvizēs tēlainu skici «Saullēkts» kopā ar Laimu Jansoni.

Stīgu kvartetā spēlē «Sinfonietta Rīga» mūziķi Kristiāna Šīrante, Agnese Kanniņa-Liepiņa un Kārlis Klotiņš, kā arī altists Pēteris Trasuns.

Programmu kuplinās arī solistes Ievas Paršas skanīgā balss un aktiera Ulda Anžes lasītās dzejas un prozas rindas. Pirms koncerta klausītājus uzrunās mācītājs Rīgas Doma dekāns Elijs Godiņš.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu