Aicina ziņot par pārkāpumiem būvniecībā (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Domiriel, CC BY-NC 2.0

Valsts kancelejas izveidotajā vietnē «mazinamslogu.gov.lv» izveidota speciāla sadaļa, kurā iedzīvotāji aicināti ziņot par pārkāpumiem būvniecībā, aģentūru LETA informēja Valsts kancelejas Komunikācijas departamentā.

Sadaļā «Ziņo par pārkāpumiem būvniecībā» iedzīvotāji var iesniegt sūdzības un ziņot par pārkāpumiem būvniecības procesā vai ēku ekspluatācijā. Ziņojumus var iesniegt anonīmi. Pie saviem ziņojumiem iespējams arī pievienot dokumentus vai fotogrāfijas, lai informācija par iespējamiem pārkāpumiem būtu pēc iespējas precīzāka un pilnīgāka.

Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane skaidro, ka pērn novembrī notikusī Zolitūdes traģēdija liecina par sistemātiskām problēmām saistībā ar būvniecības kvalitāti un nepārprotamiem trūkumiem atbildīgo amatpersonu un lietpratēju atbildības sasaistē ar konkrētu rīcību vai bezdarbību. «Labākā regulējuma un tā īstenošanas prakses pilnveidošanā būtiski nodrošināt sabiedrības, uzņēmēju un nevalstisko organizāciju līdzdalību - gan pieredzes apmaiņai, gan daudzpusīgākam redzējumam,» uzsver Dreimane.

Ņemot vērā iedzīvotāju sniegto informāciju sadaļā «Ziņo par pārkāpumiem būvniecībā», Ekonomikas ministrija plāno veikt riskanto sabiedrisko ēku sarakstu, kurās būs jāveic ārkārtas neatkarīgas ekspertīzes, lai pārliecinātos par to drošību, sola ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts (RP). Tāpēc viņš aicina iedzīvotājus neklusēt par būvniecības procesa pārkāpumiem un nekvalitatīviem darbiem, bet sniegt par to pēc iespējas precīzāku un pilnīgāku informāciju, lai atbildīgās iestādes to varētu pārbaudīt un atbilstoši rīkoties.

Vietne «mazinamslogu.gov.lv» ir izveidota, lai sadarbībā ar sabiedrību identificētu problēmas valsts pārvaldē. Pēc iesniegumu saņemšanas Valsts kanceleja sadarbībā ar citām iestādēm kopā izvērtē saņemto informāciju un priekšlikumus problēmu risināšanai, kā arī sagatavo atbildes iedzīvotājiem. Līdz šim ir saņemti jau vairāk nekā 220 jautājumi un priekšlikumi.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu