Stīvenu Spīlbergu uzskata par ASV ietekmīgāko slavenību (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Amerikāņu režisors Stīvens Spīlbergs ir ietekmīgākā slavenība ASV, pārspējot pagājušā gada līderi Opru Vinfriju, liecina biznesa žurnāla «Forbes» ikgadējais saraksts. Par ietekmes pieaugumu jāpateicas Spīlberga filmai «Lincoln» («Linkolns»), kas pērn ieguva 12 «Oskara» balvas nominācijas. Tās globālie kases ieņēmumi bija 275 miljoni ASV dolāru (202 miljoni eiro).

Žurnāls uzslavēja Spīlberga spēju piesaistīt ārvalstu skatītājus drāmai par 19.gadsimta Vašingtonas aizkulisēm. Ārvalstīs filma guva 93 miljonus dolāru (68 miljonus eiro) no kopējiem kases ieņēmumiem. 47% aptaujāto cilvēku Spīlbergu atzina par ietekmīgu, norāda «Forbes».

«Slavenības ietekmīgums atkarīgs no tā, cik ļoti tā spēj iespaidot sabiedrību un savus laikabiedrus vai abus,» uzsver pētījuma autors Gerijs Filpots. 59 gadus vecā televīzijas personība Vinfrija ir otrajā vietā ar 45%. «Forbes» pie tā vaino viņas retāko parādīšanos sabiedrībā.

Trešo vietu ieņem «Star Wars» («Zvaigžņu kari») franšīzes autors Džordžs Lukass, kaut arī pēdējos gados nav aktīvi darbojies. 2012.gada oktobrī viņš par 4,05 miljardiem dolāru (trīs miljardiem eiro) kino gigantam «Disney» pārdeva savu kompāniju «Lucasfilm» un līdz ar to arī tiesības uz «Zvaigžņu karu» sēriju. Pirmajā pieciniekā iekļuvuši arī režisori Rons Hovards un Mārtins Skorsēze.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu