Būvnieks: Esam pilnībā atkarīgi no pie varas esošajiem politiķiem (44)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Renāte Briede/LETA

Ceļu būvniecības nozarē joprojām valda neskaidrība par nākotni gan īstermiņā, gan ilgtermiņā, jo nav garantiju, ka jaunā valdība atbalstīs Satiksmes ministrijas gatavotos Eiropas Savienības (ES) fondu projektu atlases kritērijus, pēc kuriem izvēlēties, kuros valsts galveno autoceļu posmos veikt rekonstrukciju, izmantojot jaunā ES plānošanas perioda līdzekļus, biznesa portālam «Nozare.lv» norāda biedrības «Latvijas Ceļu būvētājs» izpilddirektors Zigmārs Brunavs.

Šāds negatīvs scenārijs nozarei nozīmētu smagu triecienu - palielinātos veicamo darbu trūkums un saasinātos cīņa par pārējiem projektiem, kas pieejami tirgū.

Runājot par tālāku nākotni, situācija nozarē būšot nestabila tikmēr, kamēr autoceļu likumā netiks pieņemts nosacījums par ilgtermiņa finansējumu nozarei. Patlaban katru gadu līdz ar budžeta pieņemšanu notiek cīņas par lielāku atbalstu dažādām nozarēm, par savu nākotni ceļu būvnieki droši justies nevar nekad, kamēr vienlaikus Latvijas ceļi turpina brukt straujāk, nekā tie tiek atjaunoti.

«Esam pilnībā atkarīgi no pie varas esošajiem politiķiem, turklāt it īpaši satraucoši tas ir šogad, kad 2015.gada budžeta pieņemšanas grafiks saistībā ar vēlēšanām var arī kavēties,» uzsver Brunavs.

Kā ziņots, starp jaunveidojamā Ministru kabineta 2014.gada prioritātēm varētu būt Latvijas tautas ataudzes veicināšana un izmeklēšanas pabeigšana Zolitūdes traģēdijas lietā, liecina aģentūras LETA rīcībā esošais topošās valdības deklarācijas melnraksts.

Deklarācijas melnrakstā norādīts, ka tiks turpināta iepriekšējās valdības iesāktā politika, kas balstīsies uz ekonomiskās izaugsmes, stingras fiskālās atbildības, ilgtspējas un sociālās solidaritātes, kā arī nozaru savstarpējās sadarbības principiem.

Tāpat iecerēts realizēt tādu rīcībpolitiku, kas veicinās stratēģisko mērķu - iekšzemes kopprodukta pieauguma uz vienu iedzīvotāju, ienākumu nevienlīdzības mazināšanas un iedzīvotāju skaita dabiskā pieauguma - sasniegšanu.

Komentāri (44)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu