RP lemj virzīt Pavļutu, Straujumas paziņojumu sauc par nekorektu (81)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Reformu partijas valde ceturtdien nolēmusi virzīt Edgaru Rinkēviču kā ārlietu ministru, Rihardu Kozlovski kā iekšlietu ministru un Danielu Pavļutu kā ekonomikas ministru; valde pārsteigta par Laimdotas Straujumas paziņojumu, aģentūrai BNS pavēstīja Reformu partijas pārstāvis Mārtiņš Etkins.

«Valde bija pārsteigta, ka Laimdota Straujuma ir nākusi publiski klajā ar savu viedokli par Daniela Pavļuta kandidatūru pirms Reformu partijas valdes oficiāla lēmuma, kas ir nekorekti,» valdes sēdē izskanējušos viedokļus rezumē Edmunds Demiters.

Valde uzskata, ka izskanējušie argumenti nav pārliecinoši. Tāpēc, pamatojoties uz noslēgto Saprašanās memorandu, kā arī Vienotības un Reformu partijas kopējo atbildību par izvirzīto Ministru prezidenta amata kandidāti, partijas vadība lūgs tikšanos ar partijas «Vienotība» vadību un Laimdotu Straujumu, lai šo jautājumu apspriestu klātienē.

«Ņemot vērā Daniela Pavļuta līdzšinējo darbu, Reformu partijas valde uzskata, ka šobrīd viņam būtu jāturpina darbs valdībā,» norāda Demiters.

Jau ziņots, ka premjera amata kandidāte Laimdota Straujuma («Vienotība») ceturtdien informējusi Reformu partijas (RP) līderi Edmundu Demiteru par to, ka jaunajā valdībā neredz vietu esošajam ministram Danielam Pavļutam.

Viņa arī norādījusi, ka ekonomikas ministrs jaunajā valdībā no RP varētu būt vai nu izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis,vai arī Ekonomikas ministrijas parlamentārais sekretārs Vilnis Ķirsis.

Ķirsis jau paudis gatavību uzņemties ekonomikas ministra amatu.

Komentāri (81)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu