«Gain Fast» bundzinieks: par bundzinieku ir iespējams kļūt ikvienam (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

«Lai iemācītos spēlēt bungas, svarīgākais ir apņemšanās un liels gribas spēks. Taču ne vienmēr tikai ar gribēšanu vien pietiks. Tieši rūpīgi treniņi un nemitīga iemaņu stiprināšana, kļūs par panākumu atslēgu veiksmīgai šī instrumenta apgūšanai. Bungu spēles pamatus iespējams iemācīties aptuveni četru gadu laikā, tomēr, lai sasniegtu profesionālu līmeni būs nepieciešams krietni ilgāks laiks,» stāsta Andžejs Grauds «Gain Fast» bundzinieks un mūzikas skolas Andžeja Grauda bungu skola dibinātājs.

Lai pašmācību ceļā apgūtu bungu spēli, vēlams uzturēties vidē, kurā bungas tiek regulāri spēlētas un iespējams dzirdēt to skaņu un sajust ritmu. Regulāri skatoties dažādus video piemērus un pēcāk tos atkārtojot, radīsies pirmās iemaņas bungu spēlēšanā. Tāpat būtiski ir apgūt bungu spēlēšanas teoriju, un viens no veidiem kā to darīt pašu spēkiem ir lasīt. Regulāri lasot pieredzes stāstus par bundziniekiem, būs krietni vieglāk saprast gan mūzikas valodu, gan to kā domā un ko dara šī instrumenta spēlētāji.

«Bungas iemācīties spēlēt amatieru līmenī iespējams arī pašmācību ceļā, bet, ja rodas vēlme to darīt profesionāli, tad būtu ieteicams apmeklēt mūzikas skolu. Mūsu skolā - Andžeja Grauda bungu skola - iespējams apgūt šo instrumentu, Latvijā zināmu bundzinieku un pedagogu vadībā. Tāpat mēs palīdzēsim jau iegūtās zināšanas pilnveidot, attīstīt ritma izjūtu, koordināciju un kopējo izpratni par mūziku, kā arī katram no jauniešiem piemeklēsim atbilstošāko mācību metodi,» stāsta Andžejs Grauds.

Uzzināt vairāk par bungu spēlēšanas apmācībām un praktiski tās izmēģināt būs iespējams šajā nedēļas nogalē, 18. un 19. janvārī, no plkst. 12:00 līdz 17:00, tirdzniecības centrā «Domina Shopping» bērnu talantu attīstības programmas «Kidding Ritma Festivāls» ietvaros. Pasākuma laikā mūzikas skolas Andžeja Grauda bungu skola pedagogi plašāk pastāstīs par šo mūzikas instrumentu un sniegs iespēju izmēģināt roku bungu spēlēšanā īpašās meistarklasēs.

Tāpat ar ritmiskiem paraugdemonstrējumiem pasākuma apmeklētājus priecēs un topošos ritma meistarus iedvesmos mācību centra Ritma Institūts dīdžeji. Savukārt paši mazākie «Kidding» apmeklētāji varēs kārtīgi izdejoties uz elektroniskās deju grīdas, piedalīties dažādos konkursos, kā arī ekspertu vadībā izgatavot savu mūzikas instrumentu īpašā meistardarbnīcā.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu