Vai Šveices otrās līgas klubs spēlēs KHL? (15)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: hcredice.ch

Šveices otrās hokeja līgas (NLB) kluba «Red ice» ģenerālmenedžeris Andrejs Nažeskins pastāstījis par iespējamo dalību Kontinentālajā hokeja līgā. Šajā klubā spēlē arī brāļi Aleksejs un Maksims Širokovi, kuri ir pārstāvējuši Latvijas izlasi.

«Vai «Red Ice dalība KHL ir fanstastika? Domāju, ka nē. Esmu pārliecināts, ka mēs varam savākt nepieciešamo budžetu un Šveices līdzjutēji dosies vērot KHL spēles,» uzskata kluba pārstāvis.

«Mums trūkst paša galvenā - mūsdienīgas arēnas un Šveicē tā ir nopietna problēma. Ja tagad man atnestu naudu un teiktu, lai mēs spēlējam KHL, es atbildētu, ka klubam jādodas vairāk kā 100 kilometrus prom no pilsētas, lai spēlētu līgas prasībām atbilstošā arēnā. Mums nav bijusi neviena diena, kad nebūtu apspriesta jaunas halles būvniecība. Daudz esmu runājis ar kantona vadītājiem un citu klubu pārstāvjiem par šādas arēnas nepieciešamību.»

«Taču tas nav tik vienkārši. Līgā ir halles, kuras atbilst KHL prasībām, taču vietējā Hokeja federācija nekad nepieļaus, ka kāda no augstākas līgas (NLA) komandām spēlētu KHL. Tas var būt tikai kāds no NLB klubiem. Tāpat jāsaprot, ka KHL klubu vajadzēs veidot no nulles. Ja to izdarīsim, uz katru mājas spēli savāksim hallē 10 līdz 15 tūkstošus skatītāju. Par to esmu pārleicināts,» uzsvēra Nažeskins.

Jāpiebilst, ka pēc «Martigny» komandas bankrota to nopirka šveiciešu uzņēmēji un atjaunoja kluba darbību, nosaucot to par «Red Ice», bet vēlāk kluba akcijas iegādājās arī investori no Krievijas.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu